2024. április 25., csütörtök
DIVAT

Lenvászon, a nyár nagy kedvence

A lenvászon könnyed és természetes anyag, melynek népszerűsége töretlen a nyári hónapokban. Az év ezen szakaszában természetes klímaberendezésként működik a testen, ezért számos ruhafajta készül ebből az anyagból: szabadidő és nyári ruházat, blúzok, ingek, ingruhák, maxiruhák, szoknyák, nadrágok, nyári blézerek, zakók, nadrágkosztümök stb.

Minőségétől függően szinte elnyűhetetlen darab, lélegző, tartós, kellemes viselet lehet, ezért jó befektetés ilyen ruhát vásárolni. Jellegzetes merevebb esése miatt általában bővebb fazonu ruhák készülnek belőle, ami a kényelmesebb viselést biztosítja, manapság azonban szűkebbre szabott darabokat is találhatunk az üzletek polcain.

Sajnos elég gyorsan gyűrődik, ezért üzleti viseletként nehezebben állja meg a helyét egy ilyen anyagból készült ruha, hétköznapi viseletnek azonban tökéletes választás lehet. Irodai munkához is jó, akárcsak a nyár esti sétákra, partikra vagy nyaralásra. Megjelenésünk stílusát a különböző ékszerekkel, táskákkal és cipőkkel variálhatjuk. Válogathatunk a természetes barna-bézs árnyalatok között, viszont kék, fekete, narancs, korall, sárga és számos más színben is megvásárolhatóak.