Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

MAGYARKANIZSA

Újdonságok a Tisza-parton

j

2020. augusztus 8., 12:05 >> 2020. augusztus 9., 22:04

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

A Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztériumának köszönhetően mintegy hárommillió dináros támogatásból végezhettek különféle felújítási munkálatokat a közelmúltban a magyarkanizsai Tisza-parton és annak környékén. A felújított pihenőhely a medence mellett az árnyékolókkal együtt üde színfoltja lett a területnek, ugyanakkor a tőszomszédságában lévő játszótérre is került egy új elem, valamint a kerékpártartók és az öltözők is új formát öltöttek. A medence ismét üzemel, és az elmúlt napok változékony időjárása után most, amikor végre ismét visszatért a strandidő, ismét sokan fürdőznek ott, elsősorban gyermekek, az illetékesek pedig nagyon ügyelnek a kormányrendeletek betartására, illetve a fürdőzők biztonságára. A medencét üzemeltető Komunalac Kommunális Közvállalat igazgatója, Pálfi Ervin elmondta, hogy a Tisza-parti medence az epidemiológiai helyzetre való tekintettel az előírások szigorú betartásával ugyan, ám sokak örömére ismét működik.

Új elemekkel gazdagodott a magyarkanizsai Tisza-part (Fotó: Puskás Károly)

Új elemekkel gazdagodott a magyarkanizsai Tisza-part (Fotó: Puskás Károly)

– Mindennap, hétfő kivétel nyitva van a medence, ami a családok közkedvelt helyévé vált Magyarkanizsán. A biztonsági előírásokat nekünk is be kellett vezetnünk. A testhőmérséklet-mérés és a lábtörlő használata, illetve a járófelületek gyakori fertőtlenítése most rendkívül fontos, mert ezzel is minimálisra szeretnénk csökkenteni az esetleges fertőzés lehetőségét. Ebben az időszakban legfeljebb száz jegyet adunk el naponta. Ami a környéket illeti, igyekszünk a szemnek is a lehető legszebb látványt biztosítani, éppen ezért a strand környékének rendben tartására is nagy figyelmet fordítunk. A medence melletti épülettel is vannak terveink, mert az jelenleg kihasználatlanul áll, ráadásul az állapota is hagy némi kívánnivalót maga után, így a következő lépés az azzal való foglalkozás lesz, és újabb beruházásokra is számítunk a közeljövőben. Ezek azonban egyelőre még csak tervek, amelyeknek a megvalósulásában valamennyien nagyon bízunk – mondta a Komunalac Kommunális Közvállalat igazgatója.

Pénteken Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere is látogatást tett a Tisza-parton, ahol megtekintette az elkészült, eddig megvalósult beruházásokat.

– Mint minden évben, az idén is igyekeztünk valamit újítani a Tisza-part ezen szakaszán. Most a padokra, az asztalokra, az árnyékolókra került sor. A felújítás egy pályázat segítségével valósult meg, amihez az önkormányzat a területrendezéssel járult hozzá. A járdaaszfaltozás, a virágágyások kialakítása, a zöldövezet rendezése tartozik ide, továbbá a játszóteret is sikerült egy 250 ezer dináros elemmel bővítenünk, remélhetőleg a községbeli gyermekek legnagyobb örömére. Úgy látom, hogy volt értelme az elmúlt években mindig egy kicsit bővíteni a kínálatot, mert egyre többen veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, és mindenki nagyon örül az újdonságoknak is. Nagyon remélem, hogy néhány éven belül a központi, betonos részt is fel tudjuk újítani, és ezáltal a Tisza-part végre valahára visszanyerheti teljes pompáját és azt a régi kínálatát, amire esetleg azok emlékeznek, akik a kilencvenes években sokat jártak ide – hangsúlyozta Magyarkanizsa polgármestere.

A legkisebbek most még szívesebben töltik az idejüket a játszótéren (Fotó: Puskás Károly)

A legkisebbek most még szívesebben töltik az idejüket a játszótéren (Fotó: Puskás Károly)

A Tisza-parti hárommillió dináros beruházástól és annak esetleges folytatásától is azt remélik a városvezetők és az illetékesek, hogy a helyiek örömére szolgál, főleg most, amikor egyébként is sokan igyekeznek élni azokkal a lehetőségekkel, amiket helyben kínálnak nekik.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége