2024. április 19., péntek

Nyáresti jazz és könnyed melódiák

Borsos Dóra és zenekara koncertezett a szabadkai VM4K-ban –Lánykéréssel zárult az est

Borsos Dóra és zenekara tette hangulatossá a csütörtök estét a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központban. A fellépők a jazz és swing világába kalauzolták el a közönséget. Az esten az énekesnő saját szerzeményei hangzottak el. A zenekar tagjai Varga Iván (zongora), Szűcs Dávid (basszusgitár), Szitás Tamás (szaxofon) és Sánta Zoltán (dob) voltak.

Borsos Dóra a Belgrádi Zeneművészeti Akadémia jazz tanszakán végzett. Első albuma 2017-ben jelent meg Minden perc (Every Moment) címmel. A lemez saját szerzeményeket tartalmaz, amelyeket maga az énekesnő írt és hangszerelt. Ezekből hallhattunk egy kis ízelítőt.

– A dalok főként magyar nyelvűek, de vannak közöttük angolok is. Ezek a saját szerzeményeim. Olyanok is vannak közöttük, amelyek az előző albumon szerepelnek, és olyanokat is hallhatnak, amelyek a készülő albumra kerülnek. Játszunk olyan dalokat is, amelyek egyik lemezen sem szerepelnek. Remélem, hogy mindenkinek sikerült elengednie magát a karantén után, és hogy a közönségnek egy szép estét tudtunk varázsolni – mondta Borsos Dóra.

A koncert végére nemcsak a közönség tapsa tette fel a pontot az i-re, hanem a lánykérés is. Az énekesnő természetesen igent mondott.