2024. április 25., csütörtök

Több mint csoki!

Megnyílt a Réel Chocolate új üzlete Zenta központjában, ahol fagylaltkülönlegességekkel is várják az érdeklődőket

Idén ünnepli ötödik születésnapját a zentai kézművescsokoládé-üzlet, a Réel Chocolate. Kézzel készült finomságaikkal nemcsak a helyieknek szereznek nagy örömet, hanem nemzetközi sikereket is elértek már velük. Csokoládéból készült termékeik mellett már a kézműves fagylalt is helyet kap a kínálatukban, emellett csokoládémúzeum nyitását is tervezik, hétfő óta pedig új üzlethelyiségükben várják a vásárlókat a Fő tér 1. alatt. Az újdonságok kapcsán Lengyel Istvánnal, a vállalkozás vezetőjével beszélgettünk.

Milyen újdonságok számíthatnak a kézműves csoki kedvelői annak apropóján, hogy újabb mérföldkőhöz ért a csokoládéműhelyetek?

– A csokoládéműhelyünk idén ünnepli fennállásának ötéves jubileumát, amit mindenképpen szerettünk volna méltó módon megünnepelni, ezért döntöttünk úgy, hogy új csokoládéboltot nyitunk Zenta központjában, a városháza alatti egyik üzlethelyiségben. Március végére terveztük a nyitást, ám a rendkívüli állapot miatt el kellett halasztanunk, most azonban nagy örömünkre sikerült megvalósítanunk ezt az álmunkat is. Az új üzlet nem csak egy csokoládébolt: a kínálatunkban a csokoládét kézműves fagylalttal is kiegészítettük, illetve terveink között szerepel az is, hogy berendezünk egy csokimúzeumot, ahol helyieket és turistákat is fogadunk majd. Az újítások között húsvétra egyedi, kézműves csokoládétojásokat is készítettünk, amelyek igen nagy népszerűségnek örvendtek, és ez szerencsére elmondható a fagylaltjainkról is, hiszen az elmúlt napok során már lehetett tőlünk rendelni, amit házhoz szállítottunk, és mindenhonnan pozitív visszajelzések érkeztek hozzánk.

Milyen fagylaltokat kínáltok?

– A fagylaltunk a csokoládéhoz hasonlóan kézműves termék, ami nem arra utal, hogy kézzel készítjük, hanem az alapanyag-használatra. Nem porból készült, zacskós termékeket kínálunk, hanem valódi alapanyagokat használunk, így a csokoládéfagylalt csokoládéból, a málnás pedig málnából készül. Természetesen elérhetőek olyan alapízek, mint a pisztácia, a mogyoró vagy a vanília, emellett olyan ízeket is megalkottunk, amelyek már beváltak a csokoládéinknál. Így például van fahéjas, mogyorós és tejcsokoládés fagylalt, vagy egy csokit, citromot és gyömbért tartalmazó kombináció, és még sorolhatnám. Nagyon sok állandó ízt kínálunk, ugyanakkor vannak olyan ízkombinációk is, amelyeket váltogatunk, így mindig lehet majd újdonságokra is számítani. A tejérzékenyekre is gondoltunk, több olyan termékünk van, amelyek nem tartalmaznak tejszármazékokat.

Az elmúlt hetekben házhoz szállítottátok a fagylaltot, ezt a jövőben is megtartjátok?

– Az eddigiekben elsősorban a város területén szállítottunk házhoz, ezentúl viszont inkább a környező településekre szeretnénk fókuszálni ezzel a lehetőséggel. Fontos, hogy elvitelre is lehet vásárolni. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert nagyon sokan szeretik otthon elfogyasztani a fagylaltot. Velünk is sokszor megesett, hogy mire hazaértünk, elolvadt a fagylalt, mert nem volt megfelelően hűtve. Emiatt pedig nem is volt olyan élvezetes a fogyasztása, mint lehetett volna. Erre próbáltunk megoldást találni, ezért a fagylaltjainkat hőtárolós dobozokban kínáljuk elvitelre. Így ha valaki éppen vidékre utazna, akkor is tud vinni a fagylaltunkból, hiszen nem fog elolvadni útközben. Ehhez nagyban hozzájárul a fagylalt minősége is, hiszen kézműves eljárással készül. Ahogy a csokoládénál is szükséges, hogy temperálás által kialakuljon a megfelelő szerkezet, úgy a fagylaltnak is van egy olyan szerkezete, amit a megfelelő folyamatok által tudunk létrehozni. Ezzel a módszerrel nem olyan fagylaltot kapunk, ami meleg hatására azonnal összeesik, hanem szépen lassan, kívülről befelé olvad.

A csokimúzeumot hogyan képzeljük el?

– A csokoládéműhelyünkben már a nyáron csináltunk egy kis bemutatórészt, ezt most ki fogjuk egészíteni. Az egyik helyiség csokoládémúzeum lesz, itt lehet majd megismerni a csokoládé készítésének a folyamatát, illetve a történelmi vonalat. Régi csokoládékészítő eszközöket, csomagolásokat is szemügyre lehet majd venni. Egy újdonsággal is készülünk, erről egyelőre csak annyit szeretnék mondani, hogy a zentai városházát szeretnénk egy kicsit jobban előtérbe helyezni. Egy másik helyiség pedig a csokoládékóstolásra fog szolgálni külön kóstolóprogramok keretében. Reméljük, hogy mielőbb adottá válnak a feltételek ennek a résznek a megnyitásához is, és a nyár folyamán már a csokoládémúzeummal is várhatjuk majd a látogatókat az új üzlethelyiségünkben!