2024. április 24., szerda
BIRKÓZÓ-EB, RÓMA

Orosz dominancia

Nem meglepetés, hogy olimpiai évben az orosz birkózócsapatok látványos eredményeket érnek el, s így van ez a Rómában a férfi szabadfogáshoz elért Európa-bajnokságon is. Kötöttfogásban Oroszország 128 ponttal végzett a csapatverseny élén (2. Azerbajdzsán 116, 3. Törökország 90, … 7. Magyarország 79 ponttal), de szinte biztos, hogy a női mezőnyben és szabadfogásban is ők lesznek az elsők, hiszen a női első döntőkben például az öt kiosztott aranyérem közül hármat orosz versenyző nyert meg, tegnap pedig további két csapattársuk küzdhetett meg a legfényesebb medálért.

Szerbia utolsó érmes reménysége, Stevan Mićić (57 kg) tegnap megkezdte a versenyzést, de szerencsétlenségére a címvédő török Atlival sorsolták össze a rajton, aki néhány másodperc alatt már a hátán is volt, s bár küzdött a szerb, végül kikapott (7:5). Ha viszont nem történt csoda, Mićić a török révén ma kap még egy esélyt a vigaszágon.

Európa-bajnokok, nők, 50 kg: Miglena Szeliska (bolgár). 55 kg: Olga Korosavceva (orosz). 59 kg: Anasztaszia Nicsita (moldovai). 68 kg: Kanum Valijeva (orosz). 76 kg: Jekatyerina Bukina (orosz).