2024. március 29., péntek

Ragyog a parkett a Samuban

Óbecsén tornatermet avatott fel Nyilas Mihály oktatási titkár
Örömmel kosaraznak a diákok az új tornateremben (Fehér Rózsa felvétele)

Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság támogatásával nemrégiben felújították a tornatermet és az öltözőket. Ebből az alkalomból pénteken Óbecsére látogatott Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár, aki a tornaterem ünnepélyes átadóján elmondta: 2 évvel ezelőtt a tantermek padlóburkolatának a felújítását finanszírozta a tartományi oktatási titkárság. Most 2,5 millió dinárral támogatta a tornaterem és az öltözők megújulását, de hamarosan újabb örömre is lesz okuk a tanulóknak.
– Azon vagyunk, hogy lépésről lépésre felújítsuk az iskolaépületeket, mert évtizedekig nem szánt erre pénzt senki. Az idén a tartományi titkárság a tanintézmények digitalizációját is kiemelt fontosságú feladatnak tekinti. Ennek köszönhetően a folyamatban lévő közbeszerzési eljárás lezárása után, várhatóan már tavaszra több mint 400 digitális tábla kerül majd a vajdasági iskolákba, ebből 15 okostábla az óbecsei tanintézményeké lesz, amelyeknek még a kihelyezett tagozataiba is jut majd egy-egy ilyen korszerű eszköz – jelentette ki az újságírók érdeklődésére Nyilas Mihály.

Tufegdžić Mónika igazgatónő elmondta azt is, hogy a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával a technikaterembe új padok és székek kerültek, és két régi bejárati ajtót is sikerült lecserélniük. Az iskola új tornaeszközök beszerzésére is pályázni fog, és hamarosan az udvari sportpályák aszfaltozása és a mosdók felújítása is sorra kerül.