2024. április 25., csütörtök

Korszerű, többfunkciós padlóburkolat kerül a tornaterembe

Adán a Magyar Kézilabda-szövetség támogatásából újul meg az általános iskolai sportlétesítmény padlózata a kézilabdázóknak és a diákoknak

Az elkövetkező időszakban, legkésőbb március 15-éig felújítják az adai Cseh Károly Általános Iskola központi épületének tornatermében a régi és elhasznált padlóburkolatot, amelynek helyére francia Gerflor gyártmányú, többfunkciós, sport PVC padlóburkolat kerül a Magyar Kézilabda-szövetség támogatásából.

A padlóburkolat felújítása 3,7 millió dinárba kerül, a munkálatokat pedig az újvidéki GAT cég végzi el. Urbán Mónika, az adai Halász József Női Kézilabdaklub elnöke elmondta, hogy a női egyesület a Magyar Kézilabda-szövetség biztatására pályázott a támogatásért, miután a szövetség közel egy éve támogatja a helyi női és férfi kézilabdát, mivel egyre több olyan tehetséges és ambiciózus kézilabda-játékos került Magyarországra, akik Adán nevelkedtek.

– A Magyar Kézilabda-szövetség már egy éve támogatja az adai kézilabdát, hogy eljussunk tornákra, és megfelelő szakmai képzésben részesüljenek a sportolóink. Azt tervezzük, hogy még szorosabb munkakapcsolatot alakítunk ki a kézilabda-szövetséggel, hogy Ada egy tehetséggondozó gyűjtőközponttá váljon, amelyet az elkövetkezőkben kézilabda-akadémiává fejleszthetünk. Egyelőre a tervek kidolgozásánál tartunk, viszont ennek az együttműködésnek a keretében valósulhat meg Adán a központi iskola tornatermében a padlóburkolat felújítása – magyarázta Urbán Mónika. – A Magyar Kézilabda-szövetség képviselői megnézték a lehetőségeinket, hogy milyen körülmények között és hogyan dolgozunk. Amikor meglátták, hogy a központi iskola elhasznált padlózatú tornatermében zajlanak az utánpótlás, főleg az alsós korosztályok edzései, akkor felajánlották, hogy segítenek felújítani a padlóburkolatot. A gyerekek fejlődése szempontjából ugyanis nagyon fontos, hogy jó pályán és megfelelő szakmai feltételek között eddzenek. Ezért megbeszéltük, hogy a Halász József Női Kézilabdaklub a Magyar Kézilabda-szövetségnek átad egy pályázatot, amelyben kérjük az általános iskolai tornaterem padlózatának a felújítását – közölte a klubelnök.

Az adai tornateremben legkésőbb március 15-éig lecserélik a padlóburkolatot (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai tornateremben legkésőbb március 15-éig lecserélik a padlóburkolatot (Csincsik Zsolt felvétele)

A padlóburkolat felújítása 3,7 millió dinárba kerül, a munkálatokat pedig az újvidéki GAT cég végzi el, miután a három ajánlattévő közül ők adták a legkedvezőbb árajánlatot. Urbán Mónika elmondta, hogy amikor szóba került a padlóburkolat felújítása, akkor egyeztettek Ada község polgármesterével, mivel az iskola önkormányzati tulajdonú, valamint az iskolaigazgatóval és a testnevelő tanárokkal, hogy milyen padlóburkolat lenne a legcélszerűbb. A padlóburkolat fajtájáról és a felújítási munkálatok menetéről is közösen döntöttek az önkormányzattal és az iskolával.

– A felújítás során a mostani padló felszínét eltávolítják és lecsiszolják, majd felviszik rá a kiegyenlítő réteget, végül erre kerül a francia Gerflor gyártmányú, többfunkciós, sport PVC padlóburkolat. Ez hét milliméteres gumiszőnyeg, amilyenen az NB I.-es csapatok játszanak Magyarországon, valamint kötelezően ilyen gumiszőnyegen játszanak a csapatok a BL-ben. A tornaterem padlójára így kiváló minőségű gumiszőnyeg kerül, amelyen a gyerekek tudnak labdázni, valamint nagyszerű a tornaórák megtartására is. A felújítás fontos az iskolának, valamint más helyi sportkluboknak és táncegyesületeknek is. Köztük a női kézilabdaklubnak, mivel egyforma lesz a padlózat a benti iskolában és a sportcsarnokban, és a gyerekek lába ugyanazt a padlózatot szokja meg. A felújításért cserébe a női kézilabdaklub szerződést kötött az iskolával, hogy meghatározott ideig és óraszámban díjmentesen használhatjuk a tornatermet. Jelenleg mintegy ötven kezdő és alsós kislány edz négy korosztályban a tornateremben, valamint a férfi kézilabdaklub kezdő utánpótlás-játékosai – nyilatkozta Urbán Mónika. Majd hozzátette, hogy a gumiszőnyeg beszerzése és leszállítása határozza meg a felújítási munkálatok ütemét, a szerződés értelmében legkésőbb március 15-éig be kell fejezni. A kivitelező cégben azt ígérték, hogy a padlóburkolat megérkezése után tizenöt-húsz napon belül végeznek a felújítással.

Nyitókép: Az adai tornateremben legkésőbb március 15-éig lecserélik a padlóburkolatot (Csincsik Zsolt felvétele)