2024. április 25., csütörtök

Nagykikinda

Torda központja (Fotó: Vidács Hajnalka)

Faluszépítési akciót szerveznek

A tordai helyi közösség a közelgő falunapok és templombúcsú alkalmából pénteken 9 órai kezdettel faluszépítési akciót szervez a falu központjában és a sportpálya környékének rendezésére. A szervező...

A Közlekedésbiztonsági Ügynökség az idén ötvenhat önkormányzatban kampányol

A Szerb Köztársaság Közlekedésbiztonsági Ügynöksége Autómentes érettségi címmel az idén is meghirdette az ilyenkor szokásos kampányát azzal a céllal, hogy országszerte felhívja a középiskolás végzősök figyelmét arra, hogy ne vezessenek az érettségi bálra. Ez a kampány még 2014-ben indult, a kragujevaci tragédia után, amikor egy csoport érettségiző meghalt egy közlekedési balesetben.
Az igazi tavaszt várják a nagykikindaiak is (Fotó: Vidács Hajnalka)

Tavaszköszöntő Nagykikindán

A Nagykikindai Kultúrközpont 1999 óta rendezi meg a Tavaszköszöntő nevű rendezvényt, az idén tehát huszonötödik alkalommal tartják meg. Kedden és szerdán is gazdag programokkal várják az érdeklődőket.

Már lehet jelentkezni a zeneiskola felvételijére

A nagykikindai Slobodan Malbaški Alapfokú Zeneiskola egy felhívást tett közzé, melyben arra hívja fel az érdeklődő és az érdekelt szülők figyelmét, hogy amennyiben gyermeküket be szeretnék íratni a zeneiskolába, a felvételi vizsgára május 28-áig lehet jelentkezni. Ami a választható hangszereket illeti, a jelöltek a zongora, a harmonika, a hegedű, a tambura, a klarinét és a fuvola közül választhatnak.