2024. április 26., péntek

Figyelmes zentai kajakosok

Megajándékozták a kórház gyermekosztályán fekvő kis betegeket

A zentai Tiszavirág Kajakklub tagjai, Barát Éva, Nagy Mélykúti Elizabetta, Kaszás Tamás, Opauszki Péter, Ladócki Ádám, Subotić Igor és Kobrehel Tamás tegnap ajándékokkal lepték meg a Zentai Közkórház gyermekosztályán fekvő kis betegeket.

A gyermekek játékot, gyümölcsöt és édességet is kaptak (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A gyermekek játékot, gyümölcsöt és édességet is kaptak (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A gyümölcsöt, édességet és játékot tartalmazó adományokat a klub tagjainak egy kisebb csoportja néhány szülő segítségével vitte be a gyerekeknek. Nagy Zámbó Szilvia, az ajándékozást koordináló szülő elmondta, hogy másodszor vittek ajándékot a zentai kórház gyermekosztályának, tavaly voltak először, és idén is nagy örömmel jöttek.

– A fiammal, Opauszki Péterrel, amikor leukémiás volt, 8 hónapot töltöttünk Szegeden a kórházban, és akkor hozzánk sokszor eljöttek olyanok, akik valamilyen formában érintettek voltak. Hoztak ajándékot, de igazából a beszélgetés volt a lényeg, ami kizökkentett bennünket azokból a nehéz mindennapokból. Péter akkor megfogadta, hogy amikor meggyógyul, ő is hasonlóan fog cselekedni, mert nekünk az a figyelmesség akkor nagyon jólesett. Így a szegedi klinikára harmadik éve járunk vissza, és ebbe a jó cselekedetbe bevonta a kajakostársait is, akik nagyon szívesen csatlakoztak. Tavaly jöttünk először a zentai gyermekosztályra, tehát már másodszor hozunk ide ajándékot, és abban bízunk, hogy mások is kedvet kapnak az ilyen jellegű figyelmességhez. A játékokat egy kiskunhalasi nyolcéves kislány, Úrfi Rozina és néhány ismerőse gyűjti, az édességet és a gyümölcsöt pedig mi vesszük meg. Miután itt, a zentai kórházban odaadtuk az ajándékokat, Szegedre is átmegyünk, és ott a klinika onkológiáján is meglepjük a gyerekeket.

Dr. Vasas Mihály, a zentai kórház gyermekosztályának főorvosa elmondta, hogy minden adományért hálásak, amit a kórház kap, de az különösen jó érzés, amikor a gyermekosztályra visznek ajándékot, és ezzel felvidítják a bent fekvő kis betegeket, majd hozzátette, nagyon köszönik a kajakosoknak, hogy idén is ellátogattak hozzájuk.