2024. április 16., kedd
LABDARÚGÁS – SZUPERLIGA

Döntetlen az észak-bácskai rangadón

Pénteken este a szerb Szuperliga 18. fordulójában Zentán a városi stadionban a topolyai TSC és a szabadkai Spartacus észak-bácskai rangadót játszott. A találkozón 2:2-es döntetlen született.

A mérkőzést az Arena Sport 2-es csatornája élőben közvetítette, mindez érthető módon hatással volt a nézőszámra is, hiszen a helyszínen a téli hidegben a megszokottnál jóval kevesebb szurkoló tekintette meg a találkozót. A látási körülmények egyébként sem voltak teljesen megfelelőek, a köd ellepte a pályát. A rangadón hamar megkezdődött az adok-kapok: az első 10 percben hol a TSC, hol a Spartacus térfelén zajlott a játék. A 6. minutumban aztán a Szuperliga legeredményesebb játékosa, Lukić tüzelt távolról kapura, lövése pedig a kapufáról pattant ki. A 12. percben már semmi sem mentette meg a vendégek kapuját. Milićević Szilágyi passza után gyönyörűen cselezett a szabadkai védők gyűrűjében, majd a jobb alsóba rúgta a játékszert. A vezetés megszerzése után a TSC azonnal bajba került, Filipović két óriási bravúrral megmentette csapatát. A 31. percben egy szöglet utáni beadásnál Otašević csúsztatta meg a labdát, amely kiesett a topolyai kapus kezéből, így az állás 1:1-re változott. A 34. percben Szilágyi remek indítást kapott, de lökete gyöngének bizonyult. 5 perccel az első félidő vége előtt Szilágyi kissé önző módon csente el Lukić elől a játékszert – s nem passzolt az üresen álló Milićevićnek –, majd háttal állva a kapunak gyenge próbálkozást küldött Mišo Dubljanić irányába. A másik oldalon Šormaz százszázalékos ziccerben hibázott, így a szünetre döntetlennel vonultak el az együttesek.

A második félidő elején semmit sem lehetett látni a mérkőzésből, a találkozó végére azonban kitisztult a játéktér. Helyzetek mindkét tizenhatos előtt adódtak: a TSC a 68. és a 70. minutumban veszélyeztetett, előbb Szilágyi, majd Lukić révén. A 72. percben a hazaiak egy szöglet utáni kavarodásban újfent előnyhöz jutottak, a gólszerző ezúttal Tumbasević volt. 

A rendes játékidő leteltével a bíró három perc hosszabbítást jelzett, melynek végén a Spartacus mindent egy lapra feltéve támadt, és egyenlített is! A végeredmény 2:2 az észak-bácskai rangadón.

A topolyai klub a döntetlennel 33 pontos és 5. a táblázaton, míg a  Spartacus a 9. helyen tanyázik. A TSC a következő fordulóban, a hét közepén a belgrádi Čukaričkihez látogat, míg a Spartacus a Proletert fogadja.