2024. április 23., kedd

Közös konzultatív testületi ülés

Újvidék és Niš után ma Magyarkanizsán kerül sor az Európai Régiók Bizottsága és Szerbia közös konzultatív testületének ülésére.

Az Európai Régiók Bizottsága és Szerbia közös konzultatív testületét a szerb kormány alapította azzal a céllal, hogy a képviselők segítsék a párbeszédet és az együttműködést az európai uniós, valamint a szerbiai helyi és regionális önkormányzati szervek között, illetve hogy helyet teremtsenek az önkormányzatok felkészülésének az Európai Régiók Bizottsága munkájában való részvételre. A rendezvénnyel kapcsolatos sajtótájékoztatón Dejan Jovanović, a konzultatív testület szerbiai társelnöke, Mirjana Mitrović, a testület tagja és Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester, a testület tagja ismertették az ülés főbb témáit.

– A tanácskozás hivatalos része egy félnapos szakmai tanácskozás lesz, amely az elektronikus közigazgatás témáját dolgozza fel. Abban bízom, hogy olyan biztató mondatok is el fognak hangzani, amelyek azt fogják előrevetíteni, hogy Szerbia jó úton halad az európai uniós integráció felé. A kötetlen programrészben pedig megmutatjuk majd Magyarkanizsa község tevékenységein keresztül mindazokat a dolgokat, amelyeket az elmúlt években az IPA határon átnyúló tevékenységeken vagy a testvérvárosainkkal való együttműködésen keresztül sikerült megvalósítanunk, ami egyben az Európai Uniót és Szerbiát is közelebb hozta egymáshoz – hangsúlyozta az ülés kapcsán Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester.