2024. április 25., csütörtök

Jovan Kolundžija-koncert Topolyán

A Zeneiskola tehetséges diákjaival is foglalkozott a hegedűművész

Tizenhárom év után lépett a topolyai közönség elé a neves belgrádi hegedűművész, Jovan Kolundžija, akit Milica Zakić kísért zongorán szerdán este a Művelődési Ház mozitermében. Diósi Rózsa, a Topolyai Zeneiskola igazgatónőjének köszöntő szavai után Vivaldi, Ramo, Saint-Saëns, Hess, R. Schumann, J.S.Bach és Legrand művei csendültek fel.

Jovan Kolundžija hegedűkoncertjére szép számú zenekedvelő volt kíváncsi (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Jovan Kolundžija hegedűkoncertjére szép számú zenekedvelő volt kíváncsi (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Az est meglepetésvendége volt a Topolyai Zeneiskola több nemzetközi versenyen eredményesen szereplő tehetséges diákja, Sergej Skeledžija, aki mellett édesanyja, Nera Skeledžija szólaltatta meg a zongorát. Kolundžija a múlt évben a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium védnökségével országos hangversenykörútra indult, aminek a részeként tehetséges diákokkal is foglalkozott. Ezt Topolyán is folytatta, két ígéretes diáknak tartott mesterkurzust, a koncert meglepetés-előadója mellett a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola 2. osztályosának, Maruzsenszki András Józsefnek is, aki szép eredményeket ért el eddig a hegedűvel, Gál József diákjaként. Andristól a koncert előtt megtudtuk, hogy egy éve tanul hegedülni.

– Ferdinand Küchler darabját adtam elő a művész úrnak, aki nagyon kedves volt velem. Azt mondta, hogy szeretne engem hallani négy év múlva is, hogy milyen irányba fejlődtem. Egyébkén nagyon szeretem a nehéz darabokat, mert kedvelem a kihívásokat. Nem bánom, ha sokat kell gyakorolni – mondta a bácskossuthfalvi tehetséges kisdiák.