2024. április 19., péntek

Karácsony új fényekkel

A régi díszítés a kültelepüléseket ékesíti majd

A város központjában új karácsonyi fényekben gyönyörködhetnek majd a szabadkaiak december hatodikától. Az igencsak gazdag és látványos díszek csomagja világító szarvasokat, jégcsapokat, gömböket és füzéreket is tartalmaz.

(Gergely Árpád archív felvétele)

(Gergely Árpád archív felvétele)

Az új, Téli fény nevű égőkompozíció fehér, kék és lila színben világító gömbök kompozíciójából áll majd, amit fehér LED-füzérekkel kötnek össze. Ebből kettőt is vesz az önkormányzat, és ezekkel díszítik ki a Városháza bejáratait. Mivel tavaly sok panasz érkezett a lakosság részéről a városháza elé felállított karácsonyfa szerény díszeire, ezért az ígéretek szerint új 20 fehér és piros színekben pompázó gömbbel, 50 darab piros és fehér, 12 méter hosszú villogó fényfüzérrel ékesítik a fenyőt. Az elemek különlegessége, hogy mindegyik újrahasznosított anyagból készült. A főtéren 92 új jégcsapot szerelnek fel, a régi díszek pedig a külvárosi településekre kerülnek. A legfiatalabbak minden bizonnyal az aranytalapzaton álló kis és nagy világító szarvasoknak fognak örülni, amiket a Köztársaság térre állítanak fel. Mindkettő arany színű, alumínium szerkezetű lesz, amit fehér LED égők világítanak meg. A kisebb szarvasnak pirosan világító orra lesz, amit a gyerekek gombnyomásra kapcsolhatnak ki-be.

(Gergely Árpád archív felvétele)

(Gergely Árpád archív felvétele)

A világítást Mikulás napján üzemelik be, és ahogy azt a szabadkaiak már a korábbi években megszokhatták, egészen január közepéig, az ortodox karácsony végéig lesz látható a városközpontban. A közbeszerzési pályázat szerint a befektetés 5,3 millió dinárjába kerül a városnak, a kivitelező az újvidéki Elektrodekor vállalat lesz.