2024. április 24., szerda

Tilos rollerezni

Rendelettel űzik ki Zombor központjából az elektromos kétkerekűeket

Miként várható volt, a zombori városi képviselő-testület rendelettel tiltotta ki az elektromos rollereket, valamint az önegyensúlyozó elektromos kétkerekűeket a gyalogos zónából, vagyis a városközpontból. Arra viszont senki se gondolt, hogy ehhez két napra lesz szüksége a testületnek.

Miként az utóbbi időben minden ülésen dr. Dunja Prokić, a Szerb–Orosz Mozgalom képviselője, kérdésekkel és állításokkal kiprovokálta a hatalmi többség képviselőit. A testület elnök asszonya, Ljiljana Tica szerint folyamatosan hátráltatta a testület munkáját, ami miatt többször is figyelmeztette. A rollerek kitiltására vonatkozó 7. tárgysorozati pontnál az indulatos fölszólalásairól ismert Prokić egyszerűen kinevette a tervezetet, és arra szólította föl képviselőtársait, hogy foglalkozzanak inkább a soraikban jelen lévő rokonpártolással, a pártalapú foglalkoztatással, a hivatali visszaélésekkel. Fölszólította az ügyészséget, hogy járjon el a közélet gyanús ügyeiben, két képviselőtársát pedig név szerint is bírálta a szolgálati gépkocsikkal való visszaéléseik miatt.

Többszöri figyelmeztetést követően a városi képviselő-testület elnök asszonya megszavaztatta a képviselőnő eltávolítását az ülésről. Mivel Dunja Prokić nem volt hajlandó elhagyni a termet, Ljiljana Tica megszakította a szerdai ülést, és csütörtökre hívta össze folytatást. Tekintettel, hogy folytatásról, nem pedig új értekezletről volt szó, a kitiltott képviselőnő nem vehetett részt rajta, és ugyanebből az okból képviselőtársai sem kaptak csütörtökre napidíjat.

Az ülés a roller-rendelettel folytatódott, most se maradtak el a személyeskedő megjegyzések, de az előző napinál kevesebb indulatossággal. A városi képviselő-testület kétnaposra sikeredett értekezletének legfontosabb döntése a városi képviselő-testület új ügyrendi szabályzatának meghozása volt, ami majd a helyhatósági választásokat követően lép életbe.