2024. március 28., csütörtök

Várják a cipősdobozokat

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium az idén is megszervezi jótékonysági akcióját

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium az idén tizedik alkalommal szervezi meg a jótékonysági cipősdoboz-akciót. A kezdeményezés célja, hogy segítsék a rászoruló gyerekeket.

Garai Bálint, a 3S osztály tanulója elmondta, hogy a cipősdobozokat Szabadka mellett Vajdaság több más településén, az úgynevezett gyűjtőpontokon is le lehet adni. Karácsony előtt a dobozok a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumba kerülnek, ahol a diákok szétválogatják a tartalmukat. A gyűjtőpontokról a cipősdoboz-akció Facebook-eseményénél lehet tájékozódni. A dobozokba nem ajánlott romlandó élelmiszert, törékeny tárgyakat és agresszív játékokat tenni, annál inkább tanszereket, tisztálkodási szereket, játékokat, édességet. Mint hozzátette, lesznek olyan dobozok, amelyekbe több tanszer vagy édesség kerül. A válogatásnál igyekeznek úgy szétosztani ezeket, hogy mindegyik dobozba egyformán jusson.

Sörfőző Szügyi Judit matematika-tanárnő, az akció koordinátora kiemelte, hogy a gyűjtés lényege, hogy olyan dolgokból állítsák össze a cipősdobozokat, amelyeket az általános iskolás gyermekek használni tudnak.

– Fontos, hogy a dobozt és a tetejét külön csomagolják be. A diákok át fogják nézni az összes cipősdobozt. Egyetlen doboz sem fog kikerülni ellenőrzés nélkül. Ha valakinek nincs ideje becsomagolni a dobozt, külön elhozhatja hozzá a csomagolópapírt. Az is nagy segítség, ha valaki elhoz egy zacskó édességet vagy játékot. Ezekből a tanulók csomagokat állítanak össze. A doboz tetejére írják rá, hogy milyen korosztálynak, illetve fiúnak vagy lánynak szánják. Fontos, hogy ne zárják le a dobozok tetejét. Ezzel is megkönnyítik a diákok munkáját – tudtuk meg Sörfőző Szügyi Judittól.

Botka Réka, a 3S osztály diákja azt is megosztotta velünk, hogy december 6-án egy jótékonysági bulit szerveznek a középiskolások számára. Az esemény helyszíne a palicsi Női strand lesz. A belépőjegy árával a rászoruló gyermekeket szeretnék segíteni.

A cipősdobozokat december 10-éig várják a gyűjtőpontokon és a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban.