Szépségek Bračon

Kirándulások, élmények, jó társaság

vas

2019. október 9., 22:18

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria 

A Strandszépe szépségverseny idei nyertesei, pontosabban annak négy udvarhölgye a Fülöp Apartmanház jóvoltából szeptember 12-a és 20-a között Brač szigetén, Sutivanon nyaralt. A zsűri és a közönség szavazataival megválasztott négy hölgy a hozzá legközelebb álló személy társaságában érkezett a nyaralóhelyre.

A sok napozás között frissítő turmixokat fogyasztottak (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A sok napozás között frissítő turmixokat fogyasztottak (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Dragana a Fülöp Apartmaház udvarán (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Dragana a Fülöp Apartmaház udvarán (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Így is lehet napozni (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Így is lehet napozni (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A sutivani hagyományos hidegűző karneválon horvát, szerb és macedón egyesületek tagjai is felléptek (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A sutivani hagyományos hidegűző karneválon horvát, szerb és macedón egyesületek tagjai is felléptek (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A Vidova Gora kilátójából az egész sziget belátható (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A Vidova Gora kilátójából az egész sziget belátható (Fotó: Lackó Varjú Sára)

Az őszi napok ellenére gyönyörű, napsütötte idő fogadta őket az olaj- és narancsfák övezte apartmanházban. Idejük legnagyobb részét a strandon töltötték, több alkalommal is együtt fürdőztek, és egy kiránduláson is részt vettek. A Severtrans agilis sofőrjének köszönhetően kisbusszal eljutottak Bolba, ahol Európa egyik legszebb strandja, az Aranyszarv strand (Zlatni Rat) található, illetve a sziget legmagasabb pontjára, a Vidova gorára is kitérőt tettek, amelynek kilátójából az egész szigetvilágot belátni.

Simon Nikolett, a Strandszépe zsűrijének első udvarhölgye édesanyjával érkezett a nyaralásra.

– A Bračon eltöltött idő nagyon jó élmény volt, minden nap láttunk valami újat, mindig valami érdekeset csináltunk. Ha mégis valamit ki kell emelni a sok jó közül, akkor az a boli kirándulás lenne, valamint a sziget legmagasabb pontjának meglátogatása. Ezek felejthetetlen élményt nyújtottak számomra. Azért vittem magammal édesanyámat a nyereményútra, mert szerettem volna, ha kicsit kiszabadulna a szürke hétköznapokból, pihen és kikapcsolódik, emellett szerettem volna vele egy szép közös élményt, amire mindig örömmel fogunk visszaemlékezni. A Fülöp apartmanház igazán szép és rendezett volt. Misi bácsi, azaz a tulajdonos, valamint a személyzet összes tagja rendkívül segítőkész volt, bármiben kérhettük a segítségüket. A szobák tiszták és szépek voltak, a közös konyhát pedig minden olyan eszközzel felszerelték, amit az ember a hétköznapokban is használ – osztotta meg velünk élményeit Nikolett.

A zsűri második udvarhölgye, Bukvić Dragana utazását romantikusabbá tette, mivel udvarlója kísérte el a nyereményutazásra.

– Nagyon érdekesnek tartom a sutivani strandokat. A városka partján húzódó út mellett több kisebb strand terül el, szinte egymást érik. Nagyon szép látványt nyújt a fehér, kavicsos partszakasz és a kikötő is közel van. Minél inkább távolodunk a központtól annál apróbb szeműbb, kavicsos strandokat találhatunk, a legutolsó strand már homokos. Sutivan sokoldalú, mindenki megtalálhatja a magának megfelelő üdülőrészt. Bol tetszett a legjobban, nagyon szép a strand félsziget. A víz ott nagyon tiszta, mintha langyosabb is lett volna a sutivaninál. Egyik fele hullámosabb, a másik nyugodtabb, és a kilátás is csodás – emlékszik vissza Dragana.

Gere Kitty, a közönség második udvarhölgye legjobb és egyben legrégebbi barátnőjét ajándékozta meg a nyaralással.

– Barátságunk óvodáskorunkig nyúlik vissza, később az általános iskolát is együtt fejeztük be. Egyértelmű volt, hogy őt hívom el magammal. Sutivan egy dimbes-dombos kis városka, érdekes volt megfigyelni ezeket a szintkülönbségeket. Egy nap futni is elmentem, ezeken a lejtőkön sokkal jobban ki lehet fáradni, mint a síkságon. A boli kirándulás alkalmával a buszból nagyon izgalmas, szép tájakat láthatott mindenki. A kilátóból belátni az egész szigetet, azt a partszakaszt is, ahol egész nap strandoltunk, onnan minden olyan kicsinek tűnt. A társaság nagyon jó volt, összeverődött a csapat, és már tervezzük a közös otthoni bulikat is – mesélte Kitty.

Uhor Nikolett, a közönség első udvarhölgye is barátnőjével érkezett a brači apartmanba.

– Alkoholmentes, gyümölcsös turmixokat kóstoltunk meg a helyi különlegességek közül. Mind nagyon finom volt. Ittlétünk alatt igyekeztünk újabb strandokat felfedezni, mindig máshova mentünk el. Hihetetlen gyorsasággal múlt el ez a néhány nap. Rengeteg fotót készítettünk. Ellátogattunk egy étterembe is, és a helyi koncertet is meghallgattuk a főtéren. Egyik este karnevált tartottak a városban, minden itt élő izgalmas jelmezbe öltözött. Az apartman nagyon szép, a szobák is kényelmesek voltak, az emberek nagyon kedvesek. Minden nap jó hangulatban telt. Itt számtalan lehetőség van. A szálló tulajdonosa több kirándulást is szervez, még svédasztalos vacsora is volt. A többi udvarhölggyel azt tervezzük, hogy jövőre is visszajövünk ide, vagy ismételten benevezünk a Strandszépére – mesélte nevetve Niki.

A lányok a verseny alatt is sokat barátkoztak, azonban a nyaraláson több idejük volt összecsiszolódni. Az utazás utolsó napjain úgy tűnt, ismerettségük már többéves. Megígérték egymásnak, hogy továbbra is tartani fogják a kapcsolatot, és ki tudja, talán igaza lesz Uhor Nikolettnek, és jövőre is együtt nyaralnak majd Sutivanon, a rengeteg lehetőséget kínáló Fülöp Apartmanházban.

A Severtrans sofőrje örömmel tett eleget a lányok kérésének (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A Severtrans sofőrje örömmel tett eleget a lányok kérésének (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A lányok még Bolra is magukkal vitték titulusuk szalagját, és így üdvözlik a Magyar Szó olvasóit (Fotó: Lackó Varjú Sára)

A lányok még Bolra is magukkal vitték titulusuk szalagját, és így üdvözlik a Magyar Szó olvasóit (Fotó: Lackó Varjú Sára)


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége