2024. április 27., szombat

Megújul az iskola

Teljes körű felújítás a kishegyesi általános iskola mosdóiban – Hamarosan megkezdődhet a tornaterem tetőszerkezetének felújítása is

Igen rossz állapotban volt a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola vizesblokkja, melyet a diákok használtak. Az iskolának sikerült pályázati úton pénzt szereznie a felújításra, és szeptember végén megkezdődtek a felújítási munkálatok. Fülöp Valentin iskolaigazgató arról számolt be lapunknak, hogy a munka a közbeszerzés során adódott problémák miatt csúszik.

Az iskolanapra befejezik a mosdók felújítását (Lakatos János felvétele)

Az iskolanapra befejezik a mosdók felújítását (Lakatos János felvétele)

– Még a tavasz folyamán nyertünk a tartománynál 4 millió 800 ezer dinárt a diák-toalettek felújítására. Ezt Kishegyes község önkormányzata további 500 ezer dinárral támogatta. Sajnos, a nyár során kiírt közbeszerzésre az első körben nem érkezett ajánlat, ezért kénytelenek voltunk megismételni a közbeszerzést. A második kör sikeres volt, de a munkálatok sajnos szeptemberre tolódtak, és nem tudtuk a szünidőben befejezni. Ami a munkálatokat illeti: teljes körű felújítást végeznek a padlótól a tetőig. Újracsempézik a helyiségeket, új WC-kagylókat és piszoárokat építenek be, felújítják a tetőszerkezetet, valamint több helyen a falakat le kellett bontani és újrafalazni. Erre azért volt szükség, mert az épület megsüllyedt, és a fal elvált a plafontól, illetve több helyen repedések keletkeztek. Különösen a fiú-toalett volt rossz állapotban, ugyanis az a rész süllyedt meg – mondta el az igazgató, majd arról is szólt, hogy a munkálatok várhatólag november közepére fejeződnek be. Amíg a munkálatok folynak, addig a diákok az iskola emeletén lévő régi toaletteket tudják használni. Ezeket az iskola ismét használható állapotba hozta, hogy ideiglenes megoldásnak megfeleljenek.

A diákmosdók problémája hamarosan megoldódik, de az iskolának van még egy égető gondja, amit szintén gyorsan meg kellene oldani, tudtuk meg Fülöptől.

– Nagy gondot okoz a tornaterem beázása. Sikerült pénzt biztosítanunk a munkálatokra és árajánlatot is kaptunk, de jelen pillanatban arra várunk, hogy a mesterek elkezdjék a munkát. Sajnos, jelenleg az a helyzet, hogy a tornaterem jelentős része beázik, és minden esőzés alkalmával veszélyessé válik. A terem gumipadlója a ráeső víz hatására olyan csúszós lesz, hogy veszélyes rálépni – fogalmazott az igazgató.

Végezetül azt is megtudtuk Fülöptől, hogy jelenleg egy új pályázaton dolgoznak, amit az oktatási minisztériumhoz fognak beadni. Ebből az informatikaterem régi számítógépeit szeretnék lecserélni új, korszerű gépekre.