2024. május 10., péntek

A Sportvilág ismét kisújság lesz!

A melléklet október 7-én indul – Ma Magyar Szó-sportnap Adorjánon
A Sportvilág-melléklet 400. száma alkalmából szintén Adorjánon tartott sportnap pillanatai

A Sportvilág-melléklet 400. száma alkalmából szintén Adorjánon tartott sportnap pillanatai

2004 elején sokan nem hittek abban, hogy az akkori kapacitással ismét kivitelezhető az, hogy a Sportvilág külön melléklet formájában jelenjen meg. Számos objektív és szubjektív dolog szólt amellett, hogy a rovat ne változtasson semmit, de mivel lapunk egésze újult és szépült, egyszerűen lehetetlenség volt az, hogy a Magyar Szó „sportos” része ne változzon, ne kövesse a modern kor követelményeit. Így született meg május 3-án a Sportvilág kisújság, amelynek első számaiban olyanok kerültek címlapra – hogy csak a mostani vajdasági magyar élsportolókat soroljam –, mint Nemes Viktor és Nemes Máté birkózók, Györe László teniszező és Szabó Szebasztián úszó. A melléklet pontosan 445 számot élt meg, akkori utolsó száma pedig 2013. május 13-án jelent meg, de sem lapunk, sem pedig a sportrovat nem tett le arról, hogy ismét kisújsággal kedveskedjünk az olvasóknak.

Tisztelettel jelentjük, most érkezett, azaz október 7-én érkezik el az idő, hogy a nagyérdemű újra melléklet formájában vehesse kézbe hétfőnként a sportot! Összesen 317 hetet kellett erre várni, de higgyék el, megérte, mert egy teljesen más, érdekesebb és olvasmányosabb Sportvilágot forgathatnak majd hetente, amelyben majd az olvasók apraja-nagyja, férfiak és nők is megtalálják a maguk kedvenc olvasmányát, rovatát.

Ebből az alkalomból ma (szombaton) sportnapot tartunk Adorjánon, ahol a helyi általános iskola pályáján a Magyar Szó, a Magyar Nemzeti Tanács, valamint a helyi és a topolyai öregfiúk fociznak egyet, találkozhatnak a sportorvat egykori legendás újságíróival, s meghívott vendégeink között lesz legújabb világbajnoki érmesünk, Nemes Máté is. Mindenkit szeretettel várunk!