2024. május 14., kedd

Három tucat érem a regattákon

A hétvégén Vajdaság nyílt bajnoksága a Palicsi-tavon

A Palicsi Evezősklub versenyzői a Duna-kupa kalocsai és mohácsi regattáin összesen 37 érmet (7 aranyat, 10 ezüstöt, 20 bronzot) szereztek. Kalocsán a 10 magyarországi klub között a palicsiak 20 egységgel, 14 evezőssel álltak rajthoz, a mérleg pedig 2 arany-, 4 ezüst- és 7 bronzérem. Csapatban a Palicsi Evezősklub a Szolnok, a Kalocsa és a Danubius mögött a 4. helyen végzett. A mohácsi állomáson a palicsiak 29 egységgel, 15 evezőssel vettek részt, s 5 aranyat, 6 ezüstöt és 13 bronzot nyertek. Csapatban itt a Szolnok és a Mohács mögött a 3. helyet szerezték meg.

A Szerbiai Evezősszövetség az Ezüst-tavon tartotta meg a válogatóversenyt, melyen Nikolina Đorđević (Palics Evezősklub) és Ana Simić (Galeb Evezősklub) ifjúsági kétpárban a legjobbnak bizonyultak, és jogot szereztek a szeptember 14–15-én Belgrádban tartandó Balkán-bajnokságon való indulásra. Mačković Martin, a Palicsi Evezősklub legismertebb tagja a válogatottal készül a linzi világbajnokságra, melyet augusztus 25. és szeptember 1. között rendeznek.

Augusztus 23-ától 25-éig a Palicsi-tavon rendezik Vajdaság 57. nyílt bajnokságát, melyen Magyarország, Horvátország, Észak-Macedónia és Szerbia több mint háromszáz evezőse indul minden korosztályban. A klubok mellett válogatott egységek és egyetemi csapatok is rajthoz állnak a három nap során. A bajnokságot a Duna-kupa keretében is pontozzák.