Töretlen gyógyturizmus

Fogápolás, wellness és vásárlás érdekli leginkább a turistákat

vas

2019. július 12., 17:20

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Egyre több külföldi látogat Szabadkára, kedvezményes áron dolgozó fogorvost, szemészt keresve, mert hazájukban nem tudják, vagy nem akarják megfizetni az ottani egészségügyi szolgáltatások magas árát. Az egész országban, így a szabadkai magánklinikákon is megvan a megfelelő szaktudás és felszerelés a magas színvonalú, sikeres munkához, a beavatkozások ára pedig töredékét teszi ki a külföldieknek.

A legtöbb külföldi Norvégiából és Németországból érkezik a klinikára (Fotó: Gergely Árpád)

Az ország legnagyobb fogászati magánklinikája a NorDent, amely Szabadkán található a Galleria Szálló épületében. A legtöbben külföldről több napra érkeznek a városba, így kézenfekvő, hogy a klinikát egy hotel épületében alakították ki. Vida Árpád, a fogászati klinika pénzügyi igazgatója lapunk kérdésére válaszolva elmondta, a klinikán tizenegy fogászati kezelőegység és két műtő áll a páciensek rendelkezésére.

– A vezetők arra törekedtek a fogászati rendelő kialakításakor, hogy az ide érkezők kellemesen érezzék magukat, amennyire csak lehet. Azt gondolom, hogy ez működik, mert számos olyan beszámolót olvashattunk és hallhattunk az elégedett páciensektől, melyek arról szóltak, hogy az itt eltöltött idő alatt megszűnt a dentofóbiájuk. A fogászati eszközeink, az anyagok is a legkorszerűbbek és a legminőségesebbek. Igyekszünk mindenből a legjobbat beszerezni a legszínvonalasabb ellátás érdekében. Ez ugyanúgy vonatkozik a kollégák képzésére is, nagy hangsúlyt fektetünk a kurzusok, a tanfolyamok megszervezésére a tudásfejlesztés céljából – fogalmazott Vida Árpád.

A több évtizede nagyon felkapottá vált gyógyturizmus legtöbb élvezője az eddigi években Norvégiából érkezett.

Vida Árpád (Fotó: Gergely Árpád)

– Az utóbbi időben Olaszországból is sokan érkeznek hozzánk, az ő számuk kezdi utolérni a norvégiai páciensekét, de számunkra az is pozitív, hogy a helyi páciensek száma is egyre inkább növekszik. A külföldön dolgozó szerbiaiak is szívesen járnak vissza hozzánk kezelésekre. Sokan szervezetten, csoportosan érkeznek, és egy ügynök segítségével találnak ránk, de egyéni látogatóink is vannak, akik a világ bármely pontjáról érkezhetnek, ha ránk találnak a világhálón. Legtöbbjük nyugdíjas, de vannak, akik a szabadságukat erre áldozzák fel. Igyekszünk ezt az időszakot minél kényelmesebbé tenni, azáltal, hogy mellékprogramokat szervezünk nekik ittlétük alatt. Nagyon elégedettek az éttermeinkkel, és Palicsra is szeretnek kijárni. Ha összejön egy 5–10 fős csoport, akkor a több napot itt töltő vendégeinket vacsorázással egybekötött bortúrára is elvisszük, vagy találunk nekik valamilyen érdekes helyi programot, még az éttermi asztalfoglalásokat is intézzük, ha kell – részletezte a pénzügyi igazgató.

Ha már idelátogattak hozzánk messzi országokból, akkor többnapos ittlétük alatt legtöbben más kezelésekre is elmennek, és az alacsonyabb árak miatt vásárolni is szoktak az ünnepek előtt.

– Gyakori jelenség, hogy pácienseink további egészségügyi kezelésekről érdeklődnek tőlünk. Leginkább a szemészetet keresik még fel, vizsgálatokra járnak vagy szemüveget készíttetnek itt. Kis számban ugyan, de akadtak olyanok, akik bőrgyógyászt kerestek fel. Emellett más jellegű beavatkozásokra is nagy az igény, sokan a fodrászatok szolgáltatásait, a masszázst és a szoláriumot is igénybe veszik. Ezekenkívül a vásárlás is nagyon érdekli őket nálunk, ezt főleg az őszi, karácsonyt megelőző időszakban szokták beütemezni – magyarázta Vida Árpád.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége