2021. augusztus 3., kedd
OLVASNIVALÓ

Uborkaszezoni hangulatban

Júliusi filmbemutatók

A nyári uborkaszezonban általában rájár a rúd a mozilátogatókra, mivel ilyenkor alig néhány filmmel lepnek meg minket a hollywoodi filmmágnások. Ez a helyzet az idei, júliusi felhozatallal is, mivel három potenciális sikerfilmen és kisebb alkotáson kívül nem igazán halmoznak el minket filmbeli élvezetekkel. Így a hónap első hétvégéjén érkezik a Marvel multiverzum legújabb filmje, a Pókember 2. – Idegenben (Spider-Man: Far from Home), amelyben Peter Parker, alias Pókember iskolatársaival egy európai körúti vakációra indul, ahol újra tiniként érezheti magát. Azonban ez az idilli állapot nem tart sokáig, mert Misteryo személyében feltűnik egy rejtélyes illető, és Nick Fury is, aki egy újabb Bosszuállók csapatot igyekszik összegrundolni.

Érdekesnek ígérkezik az Übergáz (Stuber) című akció-filmvígjáték is, amelynek főhőse, a visszafogott vérmérsékletű Über-sofőr mit sem sejtve felvesz egy sokat látott zsarut, aki forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos nyomában. Nem kell sok idő, hogy rájöjjön: ez a megpróbáltatásokkal teli éjszaka kockára teszi az épelméjűségét, az életét és az ötcsillagos értékelését is.

A hónap másik nagy durranásának az Oroszlánkirály (The Lion King) „élőszereplős” változata ígérkezik. A magyarországi mozikba e hónapban mutatják be a 100 dolog (100 Dinge) című német vígjátékot is, amelynek főhősei az egyik este részegen egy olyan fogadásba mennek bele, aminek következtében elveszik tőlük az összes mozdítható dolgukat. Szépen lassan majd visszakapnak mindent, de addig ki kell bírniuk nélkülük és úgy néz ki, hogy ez nem tűnik olyan könnyűnek.

A rockzene kedvelői számára igazi ínyencfalatnak ígérkezik a David Crosby: Remember My Name című életrajzi dokumentumfilm. A. J. Easton és Cameron Crowe dokuja a neves amerikai zenész, a Rolling Stone zenei szaklap tárcaírójának az életére tekint vissza. Quentin Tarantino legújabb Volt egyszer... egy Hollywood (Once Upon a Time in Hollywood) kilencedik filmje a 60-as évek végi Hollywood aranykorszakának végét mutatja be. A történet egy már nem annyira népszerű színész és jóbarátja, egyben kaszkadőre azon időszakát mutatja be, amikor megpróbálnak visszatérni a rivaldafénybe. A színészgárda több mint impozáns. Az alkotásban olyan nagyágyúk is szerepelnek, mint Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Timothy Olyphant, Damian Lewis, Dakota Fanning, Emile Hirsch, Luke Perry és Al Pacino.