2024. április 26., péntek

Újítások a Strandon

A fürdőhelyen nemrégiben kiépítettek egy játszóteret, a Városi Könyvtár kihelyezett fiókintézményét pedig felújították

Az újvidékiek kedvenc fürdőhelye, a Strand az idén is számtalan szórakozási lehetőséget biztosít a vendégek számára, korosztálytól függetlenül. A számtalan kikapcsolódási lehetőség jó szórakozást nyújt mindenki számára.

A Strandon új játszóteret építettek, őszre pedig az illemhelyeket rekonstruálják (Szeli Balázs felvétele)

A Strandon új játszóteret építettek, őszre pedig az illemhelyeket rekonstruálják (Szeli Balázs felvétele)

A Strandra érkező gyermekek számára felhőtlen időtöltést biztosít az új játszótér, valamint a Városi Könyvtár rekonstruált fiókintézménye. A játszóteret az iskoláskor előtti gyermekek számára alakították ki, a padlózatot puha felülettel fedték le, így a kicsik nem sérülhetnek meg, ha elesnek. A játszótéren libikókák, mászóalkalmatosságok és hinták várják a gyermekeket. Korábban is voltak ezen a helyen játszóalkalmatosságok, de most lényegében egy teljesen új játszótér van a Szabadság hídhoz közeli strandrészen.

A rekonstruált játszótéren kívül, a Városi Könyvtár kihelyezett fiókintézménye a felújítás után alkalmas lett arra, hogy minden könyvtártag számára kölcsönözhetők legyenek a könyvek szerb nyelven, és a nemzeti kisebbségek nyelvein is. A Strandon üzemelő fiókkönyvtár már 11 éve működik, a felújított objektum augusztus 31-éig fogadja az érdeklődőket.

– Az írott szó kedvelői a Strand valamikori, központi étterme mellett kölcsönözhetnek könyveket. Abban az esetben, ha nincs meg a keresett könyv, másnap a Városi Könyvtár kirendeltségeiben kikeresik, és elérhető lesz – mondta Ivan Nožinić, a Városi Kertészet sajtószóvivője.

Az idei fürdési idény befejeztével további felújítások várnak a Strandra. A fürdőhelyen működő 4 illemhely-komplexumból kettőt rekonstruálnak majd, erre az önkormányzat 14 millió dinárt különített el a városi költségvetésben. A toaletteket a mozgássérültek igényeihez is megfelelően alakítják ki.