2024. április 24., szerda

A lombok alatt, a Strandon

A gyermekek körében igen népszerű, a környezet nyelveit „reklámozó” rendezvényegyüttest, melyet az idén július 1-je és 27-e között tartja a Heror Media Pont ügynökség, ezúttal is a Strandon, a Városi Könyvtár fiókintézetében.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Hétfőn 18 órakor immár hetedik alkalommal nyitják majd meg a programot, ezúttal is a helyi, kisebbségi sajtó – köztük lapunk is – támogatásával. Az említett időpontban jelbeszéd-előadáson vehetnek majd részt a gyerekek, később szlovénul, magyarul és szlovákul is tanulhatnak majd itt. A szervezők 5–12 éves gyermekek részvételére számítanak, az összejöveteleket munkanapokon 19 és 20 óra között tartják meg. Szombatonként lesz a ki mit tanult meg? típusú kvíz, a résztvevők ellenőrizhetik a hét folyamán megszerzett tudásukat.

Az elképzelés fő célja az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a környezetükben élők nyelvével, kultúrájával, szokásaival, és hogy aztán az iskolákban is szívesen tanulják ezeket a nyelveket. – Ilyen módon hozzájárulunk multikulturális közösségünk megszilárdításához – üzenik a szervezők. A hétfői megnyitón jelen lesz Dalibor Rožić, az önkormányzat művelődési ügyekkel foglalkozó tagja, Roman Weixler, a szlovén diplomácia képviselője, Dragan Kojić, a Városi Könyvtár igazgatója és Nataša Heror, a Heror Media Pont igazgatónője. Mindenkit szeretettel várnak.

A fotó a tavalyi tanfolyamon készült.