2024. április 19., péntek

Jutalomkirándulás Ópusztaszerre

Különleges élményekkel ajándékozták meg a Vuk-díjas tanulókat

Különleges élményekkel gazdagodhattak azok a fiatalok, akik a hétvégén Zenta község önkormányzata és a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete jóvoltából ópusztaszeri jutalomkiránduláson vehettek részt. Az utazásra a zentai általános és középiskolák Vuk-díjas tanulói kaptak meghívást.

Zenta község önkormányzata már több mint tíz éve kiemelt figyelemmel kíséri a községbeli oktatási intézmények tehetséges tanulóinak munkáját. A tudás hatalom elnevezésű rendezvény keretén belül idén is meghívtuk azokat a diákokat, akik az általános iskolai, illetve a középiskolai tanulmányaik során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A fogadáson egyebek mellett az is elhangzott, hogy kiváló tanulmányi eredményükkel és a különféle versenyeken való sikeres szereplésükkel nemcsak saját maguknak szereztek elismerést és maradandó élményt, hanem az iskolájuk és városuk hírnevét is öregbítették – hangsúlyozta Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, hozzátéve, a 2018/19-es tanévben összesen 65 tanuló részesült dicséretben, akiket az önkormányzat illetékesei oklevéllel és jutalomkirándulással ajándékoztak meg.

A Stevan Sremac Általános Iskolából 35 tanuló érdemelt ki Vuk-díjat, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium 8 tanulója, a Zentai Gimnázium 15 tanulója, az Egészségügyi Középiskola 4 tanulója, valamint a Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola 3 tanulója részesült Czegledi Rudolf polgármester úr köszönőlevelében. Az önkormányzat ebben az évben jutalomkirándulást is szervezett a kiemelkedően teljesítő tanulók és kísérőtanáraik számára, akik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba utazhattak – emelte ki Perpauer Attila, hozzátéve, a kirándulást Zenta község önkormányzata és a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete a Rákóczi-emlékév keretén belül hívta életre.

A jutalomkiránduláson összesen 54-en vettek részt, akik az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban megtekintették a Feszty-körképet, valamint részt vettek az Ezer év a hadak útján és a Századfordulós rejtvények címűmúzeumpedagógiai foglalkozásokon. A diákokat tanáraik mellett Homolya Ákos, a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezetének elnöke és Perpauer Attila, a zentai községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is elkísérte.