2024. április 18., csütörtök

Mától úszhatunk a zentai kék medencében

A terepjavító munkálatok még eltartanak egy ideig, a belépőjegyek árát nem emelték
Július végéig a régi bejáraton lehet bejutni a medence területére

Július végéig a régi bejáraton lehet bejutni a medence területére

Hosszú előkészületek és munkálatok után ma megnyitják a zentai kék medencét – tudtuk meg Bodó Józseftől, a zentai kommunális vállalat igazgatójától, aki elmondta, hogy a felújítás költségeit részben saját forrásból, részben támogatásokból fedezték.

– A medence körüli alagútrendszert több mint egy hónappal ezelőtt megerősítettük, alátámasztottuk, azokat a beton fedőlapokat, amelyeknek a felfekvő felületei elmállottak, kicseréltük, és ez a kommunális vállalat önköltséges hozzájárulása volt a medence biztonságossá tételéhez. A körülötte lévő napozó-sétáló részt, amely szintén nagyon le volt süllyedve és el volt töredezve, donátorok segítségével hoztuk helyre. A JTI és a Biospringer zentai gyárak finanszírozták ezeket a felújításokat. A munkálatokat a korábbi esőzések elmúltával azonnal elkezdtük, és tegnap már a lépcsőhöz vezető út felvezető szakasza is elkészült, valamint visszaállítottuk a medence körüli védőkorlátot is – magyarázta Bodó József, hozzátéve, mindeközben a medencét kiürítették, kitakarították, az oldalfalát kézzel átfestették, és megtörtént a megfelelő vegyi kezelés, illetve a mintavételezés, amit követően úgy döntöttek, hogy az elvárásoknak megfelelően a lehető leghamarabb megnyitják a medencét.

– Kérjük azonban a fürdőzőket, hogy a medence körüli korláton kívülre ne menjenek, ugyanis az esőzések után a földmunkálatok még utólagos javításokat igényelnek. Lehet, hogy még földet viszünk oda, és egyengetjük a talajt. A sportcsarnok felőli bejárat még nem készült el, azt várhatóan július végétől tudjuk majd használni, addig a régi bejáraton lehet bejutni. A röplabda- és a kis focipálya még nem használható, de mindössze néhány nap kérdése, és azokat is felújítjuk. Zöldfelületet is alakítunk még ki előnevelt növényzettel, de ez mind nem késlelteti a medence használatba vételét. Kérjük a látogatókat, hogy a medence körüli kerítésen kívülre tényleg ne menjenek, mert akkor behordják a vízbe a földet, a piszkot, és esetleg meg is sérülhetnek a munkálatok miatt. Ami az étkezési lehetőségeket illeti, hűsítő italokat és pizzát lehet majd vásárolni. A belépőjegyek ára maradt a tavalyi, vagyis ötéves korig ingyenes a használat, ötéves kortól pedig 120 dinárt kell fizetni, míg a szezonbérlet 3000 dinárba kerül. A medence délelőtt tíz órától fogadja a fürdőzőket, és este hétig üzemel, utána a sportolóké lesz a terep. A legfontosabb számunkra a fürdőzők biztonsága, ezért megfelelő vízimentő-szolgálat lesz jelen folyamatosan, a vízminőséget pedig a vállalatunk állandóan ellenőrzi – szögezte le a kommunális vállalat igazgatója.