2024. április 25., csütörtök

Meggy és barátkozás falunapon

Négynaposra duzzadt a bácsfeketehegyi meggynapok

Vasárnap pünkösdi tanévzáró istentisztelettel és egy szerb nyelvű színházi előadással ért véget a XV. Bácsfeketehegyi falunap és XVI. Bácsfeketehegyi meggynap rendezvénysorozat. A meggynapok az idén négynaposra duzzadt, ugyanis nulladik napon a 25 éves Soma Színtársulat tartott egy könyvbemutatót és egy fényképkiállítást.

Remek hangulat volt a Juhász zenekar koncertjén (Lakatos János felvétele)

Remek hangulat volt a Juhász zenekar koncertjén (Lakatos János felvétele)

Soma-napló című könyv a társulat elmúlt 25 évéről szól, akárcsak a kiállítás. A társulat a meggynapok keretében bemutatta a Mandragóra című egyfelvonásos darabját is. Az idei rendezvénysorozaton nagyobb hangsúlyt kaptak a gyermekprogramok. Az ovisok hagyományos karneváli sétája mellett a szabadkai Juhász zenekar tartott koncertet a legfiatalabbaknak, Mulassunk címmel. Elmondható, hogy a legfiatalabbak nagyon ráéreztek a népi zene ízére és jót mulattak. Ugyancsak jól érezték magukat a Zentai Magyar Kamaraszínház Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című, Krizsán Szilvia által rendezett zenés mesejátékán.

A fiatalok számára a pécsi Minds rockzenekar tartott koncertet pénteken, szombat este pedig Stivi és Deki húzta a „láb alá valót” az utcabálon. Remek volt a hangulat a marhapaprikásfőző versenyen is, ahol ez alkalommal mintegy 50 bográcsban főztek. Igaz, többen versenyen kívül, csak a szórakozás és barátkozás kedvéért vettek részt az eseményen. A vendégek természetesen ez alkalommal is megkóstolhatták a bácsfeketehegyi meggykülönlegességeket, valamint a bácsfeketehegyi helyi közösség a Nők Kishegyesi Fórumának közreműködésével ingyen lángossal is kedveskedett az idelátogatóknak.

Az idei meggynapok rendezvénysorozatnak az időjárás is kedvezett, hiszen napos idő kísérte végig a rendezvény mind a négy napját. A rendezvényt a bácsfeketehegyi helyi közösség, a Zöld Dombok Környezet- és Közösségfejlesztési Szervezet és a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület szervezték, a falu civil szervezeteinek közreműködésével.