2024. április 25., csütörtök

Több lett? Maradhat!

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzata bekapcsolódott a Több lett? Maradhat! elnevezésű gyűjtésbe, amelynek kezdeményezője és főszervezője a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája volt. A kar hallgatói tartós élelmiszereket, ruhákat, tisztálkodási szereket, tanszereket és játékokat gyűjtöttek a rászorulóknak. A csomagokat kedden adták át a Caritas képviselőjének.

Ric Gábor, a Caritas szabadkai igazgatója elmondta, hogy tavaly kezdtek el együttműködni a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzatával.

Az adományok között játékok is vannak (Fotó: Szalma Brigitta)

Az adományok között játékok is vannak (Fotó: Szalma Brigitta)

– Ez egy életmód: az ember nagylelkű, adakozik, és oda tud figyelni a rászorulókra. Azt gondolom, kell, hogy ez a fajta asszertivitás jelen legyen egy osztálytanító munkája során. Az összegyűjtött adományokat el fogjuk juttatni a szabadkai rászoruló családoknak.

Peckó Egon, az MTTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke azt is megosztotta velünk, hogy ez a gyűjtés a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának programja.

– Az idén második alkalommal mi is bekapcsolódtunk a gyűjtésbe. Ebben az évben a tartós élelmiszerek mellett tisztítószereket, tisztálkodási szereket, ruhákat, játékokat és tanszereket is gyűjtöttünk csaknem másfél hónapon keresztül. A hallgatók a kar könyvtárában adhatták át az adományokat. Mivel nagyon jó a kapcsolatunk a szabadkai Caritasszal, ezért az idén is rájuk esett a választásunk.

A program az egyik hallgatónak, Győri Viktornak, a program szabadkai koordinátorának köszönhetően jutott el a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karra.

– Tavaly voltam egy közgyűlésen, ahol bemutatták a Több lett? Maradhat! programot. Úgy gondoltam, jó lenne, ha ez az akció Szabadkára is eljutna, így felvettem a kapcsolatot a főszervezővel. Mivel sokat önkénteskedek, fontosnak tartom azt, hogy ne csak kapjunk, hanem adjunk is.