2024. április 20., szombat

Magyarkanizsán járt a sportminiszter

Vanja Udovičić sportminiszter (hátul középen) és a magyarkanizsai atléták (Puskás Károly felvétele)

Vanja Udovičić sportminiszter (hátul középen) és a magyarkanizsai atléták (Puskás Károly felvétele)

Tegnap Magyarkanizsán tett látogatást Vanja Udovičić szerb sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott miniszter, akit sokan vártak a városban. A napokban a helybeli Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolának a sportminisztérium sporteszközöket adományozott, melyeket a diákok már birtokukba is vettek. Két kosárlabdapalánkot, kézilabdakapukat és 150 darab labdát kaptak, amelyeket már nagy előszeretettel használnak. Udovičić beállt a gyerekekkel kosarazni, majd a Partizan Atlétikaklub kiemelkedő tehetségeivel is elbeszélgetett, előirányozva, hogy a közeljövőben segítségére lesz a városnak, hogy infrastrukturális fejlesztéseket is megvalósítsanak, továbbá a magasugrók által használt gumipálya kibővítését is kilátásba helyezte.

A miniszter szerint elengedhetetlenek az ilyen látogatások és a kommunikáció, hogy első kézből értesüljön arról, mire van szükségük a sportolóknak és a sportot szerető gyerekeknek, valamint az intézményeknek.

– Most a magyarkanizsai általános iskolába is alkalmam volt ellátogatni, és feltett szándékom azon munkálkodni, hogy a lehető legtöbb tanintézménynek segítséget nyújtsunk. A cél az, hogy a gyerekeink, sportolóink minél jobb körülmények között készülhessenek fel a versenyekre, függetlenül attól, hogy országunk melyik részén élnek – mondta a miniszter a magyarkanizsai látogatása során.