2024. április 19., péntek

Praktikus, hasznos ajándék

Huszonhét laptop került a tartomány felsőoktatási intézményeibe

Az egyetemisták napja alkalmából ma Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke dr. Zoran Milošević felsőoktatási titkár jelenlétében 27 laptopot nyújtott át az Újvidéki Egyetem felsőoktatási intézményei képviselőinek. A számítógépek azokra a vajdasági egyetemi karokra és szakfőiskolákra kerültek, amelyeknek a Vajdasági Autonóm Tartomány az alapítója. Az ajándékot az oktatási intézmények vezetői, illetve az egyes karok Hallgatói Önkormányzatának elnökei, alelnökei, tagjai vették át a kormány épületének előcsarnokában.

– Lenovo típusú laptopot kaptunk. A múlt héten e-mailben értesítettek bennünket arról, hogy szeretettel várnak az újvidéki ajándékkiosztó ünnepségre – mondta Tóth Laura, a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának alelnöke. – Nem kellett pályáznunk. Minden vajdasági felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata kapott egy-egy laptopot, amelyet a hallgatói önkormányzat fog használni. Mi majd ezen a készüléken tároljuk az adatainkat, és ezen írjuk meg és tároljuk a rendezvényekre szánt cikkeket és a jövőbeli pályázatokat.

– Az ajándékba kapott laptop mindenképpen meg fogja könnyíteni a munkánkat. Ha utazunk valahová, akkor is kapcsolatban tudunk maradni a tanítóképző karral, a médiát is tudjuk kezelni, és ezáltal nem esünk ki a ritmusunkból – fűzte hozzá Boros Gyevi Csongor, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar harmadéves óvodapedagógus hallgatója, a hallgatói önkormányzat újvidéki képviselője.