2024. május 14., kedd

Újabb négy díjat szerzett az előadás

HA ZOMBOR HOLLYWOOD LENNE

A Nišben rendezett színházi fesztivál versenyprogramját a zombori Népszínház Ha Zombor Hollywood lenne című előadása nyitotta. A többszörösen díjazott darabot, Kokan Mladenović rendező szerzői projektjét a közönség ovációval fogadta, a zsűri elismerésekkel jutalmazta.

A zombori filmpionírt, Bosnyák Ernőt alakító Marko Marković a legjobb férfi szereplőnek járó díjat érdemelte ki, Tatjana Radišić a legjobb jelmeztervező lett, Irena Popovićot a színpadi zenéért, Andreja Kuleševićet pedig a színházi mozgástervért díjazták.

A zsűri megítélése szerint Marko Marković rétegekre bontotta a főhős alakját, amivel megadta a társulat játékának hangnemét, és szenvedélyesen kalauzolta a játékot Zombor korszakai között. Tatjana Radišić jelmezei stilizálták ezeket a korszakokat, és Zombor szellemiségét, miközben az Erósz és Thanatosz közti éles és veszélyes határon egyensúlyoznak. Ugyancsak a bíráló bizottság szögezte le, hogy a darab zenéje nem csupán az előadás hangulatát festette alá, hanem lehetővé tette, hogy a színészek összetett feladatokat oldjanak meg, míg a színházi mozgás rendkívüli precizitása beszédessé tette az egyébként szöveg nélküli előadást.