2024. március 29., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Együttműködési megállapodás Hessen tartománnyal Az év végéig együttműködési megállapodás aláírásával

Az év végéig együttműködési megállapodás aláírásával konkretizálják Vajdaság és Hessen német tartomány most is jó kapcsolatait – közölte Igor Mirović tartományi kormányfő ma, miután találkozott Lucia Puttrich európai és föderális kérdésekkel megbízott miniszterrel, Hessen tartomány képviselőjével a Német Szövetségi Köztársaság Kormányában.

– Érdeklődés tapasztalható a tudományos és művelődési intézményeink, fejlesztési ügynökségeink és környezetvédelmi intézeteink közötti kapcsolatteremtés iránt, ezeken a területeken nagy lehetőségek vannak az együttműködésre – mondta Mirović.

Kiemelte, hogy nálunk 50 000 embert foglalkoztatnak a németországi vállalatok, és hogy Szerbiában egy erőteljes beruházási lendület közepette kifejezett a gazdasági növekedés. Meggyőződése, hogy az együttműködési megállapodás aláírásával újabb német beruházók jövetelének feltételeit teremtik meg.

– Vajdaságban számos ágazatban látunk nagy együttműködési lehetőségeket. Erősíteni szeretnénk a két tartomány kapcsolatait, és ezzel is alátámasztani mindazt, amit Németország és Szerbia kormánya tesz – nyilatkozta Lucia Puttrich a tartományi kormányban tartott sajtóértekezleten.