2024. április 26., péntek

Megtartották az 50. Mimózafesztivál beharangozóját

A Szabadság téren ünnepi hangulatban megtartották a Herceg-Noviban megrendezésre kerülő 50. Mimózafesztivál beharagozóját, amelynek során mazsorettek vonultak fel.

Fotó:Beta

Fotó:Beta

A felvonulás a Szabadság téren, a városháza előtt kezdődött, keresztülhaladt a Zmaj utcán, és végül visszatért a Szabadság térre.

A Mimózakaravánt a Herceg-Novi Idegenforgalmi Szervezet rendezte. Stevan Katić, Herceg-Novi községi elnöke elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy a Herceg-Noviban megrendezésére kerülő Mimózafesztiválnak a beharangozóját Újvidéken tartották meg.

– Herceg-Novi a mimózáról ismert, ez egy nagyon szép virág, és a rendezvénynek köszönhetően most a tengermelléki hangulat érezhető Újvidéken is. Örvendek annak, hogy a tartományi székváros vendégei lehetünk, és ezúton meghívom önöket az 50. Mimózafesztiválra. Ha vendégeink lesznek, akkor lesz mit látniuk, mert a novljani és a bokelji lakók ismertek a fesztiválok sikeres megrendezéséről – mondta Katić.

Zdravko Jelušić, az újvidéki képviselő-testület elnöke felhívást intézett az újvidékiekhez, hogy minél többen látogassák meg Herceg-Novit, és élvezzék a Mimózafesztivált, valamint a mediterrán hangulatot.