2024. április 25., csütörtök
CSÓKA MŰVELŐDÉSI ÉS OKTATÁSI KÖZPONT

Törökkanizsaiak a legjobb tamburások

Hatodik alkalommal tartották meg a hétvégén a csókai színházteremben a Tisza menti tamburazenekarok találkozóját.

Az esemény még 2013-ban indították útnak azzal a céllal, hogy a tamburazene művelői rendszeresen találkozhassanak, megkedveltessék ezt a műfajt, és egyben magasabb szintre emelhessék a szakmai zsűri véleményének köszönhetően. Idén hét zenekar – köztük két ifjúsági – látogatott el Csókára. A fellépők között volt a csantavéri Mendicus, a zentagunarasi Graca János Művelődési Egyesület, a moholi Parlando, a péterrévei Ifjúsági Tamburazenekar, a zentai Sarkantyú, a törökkanizsai Lale és természetesen a csókai Bánság tamburazenekar is.

A szakmai zsűri a törökkanizsai Lale tamburazenekarnak ítélte oda az első díjat. A zsűri tagjai között volt Jovan Adamov zeneszerző és karmester, Kónya Sándor versénekes, Cára Aranka előadóművész, Igor Savićević művészettörténész, Jovan Vučićević zenész és Hajnal Attila karvezető.

Az estet a Csóka Művelődési és Oktatási Központ szervezte, fő támogatója a Bethlen Gábor Alap és Csóka község önkormányzata volt, amelyek mellett több helyi vállalkozó is hozzájárult az esemény sikeres lebonyolításához.

(A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz a Köztársasági Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.)