2024. március 29., péntek

Mit hoz a december?

A Művelődési Ház év végi programkínálata – Téli Varázslat kiállítással, kézműves foglalkozással, színházzal, koncertekkel

Karácsony közeledtével egyre ünnepélyesebbé válik a hangulat. Ezt tükrözi Topolya község Művelődési Házának decemberi programkínálata is, mely most is gondoskodik mindannyiunk ünnepi hangulatáról: koncertek, előadások, karácsonyi kiállítás, filmvetítések várnak ránk.

December 3-án, 17 órai kezdettel, a moziteremben jótékonysági koncertre kerül sor a Kis Bácska szklerózis multiplexben megbetegedetteket tömörítő civil szervezet szervezésében. A műsorban fellépnek a Kodály Zoltán MMK és a Vuk Stefanović Karadžić SzMK tagjai, a topolyai Alapfokú Zeneiskola diákja. Az est vendége Žarko Pribaković lesz. Belépődíj önkéntes adomány. Ezen a napon 19:30 órakor a színházteremben a LUTKA című színházi előadást tekinthetik meg szerb nyelven. December 4-én a moziteremben vetítésekre kerülnek a következő filmek: 16:00 A Grincs (The Grinch), 3D, szerb nyelvű szinkronnal. 18:00 Bohém rapszódia – angolul beszélő szerb feliratos film. A belépőjegy ára 250 dinár. A Južni vetar című hazai filmet 20:30-tól tekintheti meg a közönség, a belépőjegy ára 150 dinár.

December 8-án, 18 órakor, a Művelődési Ház színháztermében Ahogyan a víz tükrözi az arcot címmel a sepsiszentgyörgyi OSONÓ FÜGGETLEN SZÍNHÁZMŰHELY vendégjátékára kerül sor.

December 9-én szervezett autóbuszos színházlátogatást szerveznek Belgrádba, a Terazije Színházba, ahol a Glavo luda című musical kerül színpadra. Az autóbusz Topolyáról 16 órakor indul. A belépődíj útiköltséggel együtt 1750 dinár. Jegyet foglalhatnak, vagy bővebb információt kérhetnek a 024/713-515-ös, a 063/1087713-as, 066/9128612-es telefonszámok bármelyikén.

December 12-e és 21-e között varázslatos napok köszöntenek ránk a Művelődési Ház jóvoltából. Ebben az időszakban tart majd a Téli Varázslat elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében december 12-én, 17 órakor, a moziterem előcsarnokában megnyílik a hagyományos Mézeskalács- és karácsonyi ikebanák kiállítása. December 13-án, a Művelődési Ház mozitermében, 9, 10, 11, és 14 órai kezdetekkel gyermekelőadásokat tekinthetnek meg a Bambi Iskoláskor Előtti Intézmény óvónőinek előadásában. December 14-én, 17 órakor, a Művelődési Ház kiállítótermében Őszi játék címmel a Pelenkás színház várja 0-3 éves közönségét. A belépés díjtalan! Ezen a napon 19:30 órai kezdettel szerb nyelvű színházi előadást tekinthetnek meg Kišobran za dvoje címmel.

December 15-én 16 és 18 óra között, a kiállítóteremben kézműves játszóház nyílik 5–11 éves gyermekek részére, az ünnepi készülődés jegyében. Foglalkozásvezető: Sinkovics Budai Margit. Jelentkezni személyesen a Művelődési Ház titkárságán, a 713-515-ös telefonszámon, valamint a kultura@stcable.net e-mail-címen lehet. Részvételi díj: 150 dinár.

December 17-én, a Nyuszikák óvodában a Zentai úton, a Zenegér zenekar tart koncertet 9 óra 30 perces kezdettel. Ezen a napon 16 órától, a színházteremben Magyar Karácsony címmel a magyarországi Garagulya Komédiás Kompánia előadását tekinthetik meg. December 18-án, 9, 10.15, és 14.00 órai kezdetekkel, a Pinokkió című gyermekelőadás kerül színpadra szerb nyelven. December 19-én, 8:30 órától Varázslatos Mesekártyák, avagy A Dalok Szárnyán címmel interaktív rajzfilmsláger-koncertet tart a budapesti Pódium Színház. Szintén december 19-én, 10:30 és 14 órai kezdettel, ugyancsak a színházteremben, a Lizi karácsonya című zenés mesejátékot tekintheti meg a közönség a Pódium Színház előadásában. Az általános iskolák alsós korosztályát várják erre az előadásra. A belépés díjtalan.

Ugyanezen a napon 19 órától, Éjjel az Orfeumban címmel zenés kabaréestnek lehetnek vendégei a színházteremben, ahol a budapesti Pódium Színház vendégjátékában láthatják a jól ismert Hacsek és Sajó örökös civódásait. A belépőjegy ára 250 dinár. December 21-én, 17 órától, a moziterem előcsarnokában a Téli Varázslat rendezvénysorozat záróünnepségére, eredményhirdetésre, valamint a díjak átadására várják mindazokat, akik részt vettek az idei mézeskalács- és ikebanakiállításon.

Ugyanezen a napon 18 órától a moziteremben a topolyai Alapfokú Zeneiskola ünnepi hangversenyét hallgathatják meg. December 27-én 19 órától a Vajdasági RTV nagy tamburazenekarának évbúcsúztató koncertjére várják szeretettel a zenekedvelőket. A koncertre a belépés díjtalan. A jegyek december 17-től átvehetőek a Művelődési Ház irodájában.