2024. május 10., péntek

Kapcsolódj be, és találj megoldást!

A hétvégén ünnepélyes keretek között kiosztották az elismeréseket a Kapcsolódj be, és találj megoldást! nevű projektum sikeresebb résztvevőinek

A projektumban az újvidéki középiskolák vettek részt, az Európa Ifjúsági Fővárosa 2019 program keretében zajlott, és az volt a célja, hogy a fiatalok minél nagyobb számban bekapcsolódjanak az iskola ügyeinek irányításába, alakításába.

Az ünnepélyes rendezvényen többek között jelen volt Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács ifjúsági- és sportügyekkel megbízott tagja is.

– Újvidék a fiatalok városa, önkormányzatunk támogatja őket, mert ők a társadalmi fejlődés mozgatórugói. Megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy minél jobb körülményeket teremtsünk azok számára, akiknek kreatív, újítási ötleteik vannak. Ha sikerül ezeket megvalósítani, akkor nagymértékben hozzájárultunk városunk fejlődéséhez. Nincs nagyobb kincs a fiatalok potenciáljánál, mert ők a jobb világ és jövő biztosítéka – mondta Cvjetićanin, majd gratulált a díjazottaknak. A nyertesek ötleteiket az újvidéki önkormányzat támogatásának köszönhetően valósíthatják meg, 50-50 ezer dinárt kapnak a realizáláshoz.

A Kapcsolódj be, és találj megoldást! nevű projektumban kilenc újvidéki középiskola vett részt: a Jovan Jovanović Zmaj, az Isidora Sekulić, a Svetozar Marković gimnáziumok, valamint az Isidor Bajić Balett- és Zeneiskola, a futaki Mezőgazdasági Középiskola, a Bogdan Šuput Formatervezői Középiskola, a Mihajlo Pupin Villamossági Szakközépiskola, és az Április 7. Egészségügyi Középiskola.

A felsorolt oktatási intézmények mindegyikében egy-egy projektumot valósítottak meg, a legjobb ötletekről pedig az iskolák tanulói döntöttek a demokratikusság elveit figyelembe véve.