2024. április 19., péntek
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Tésztafesztivál Budiszaván

A hétvégén tartották meg a Katolikus Kör termében a sorrendben IX. Tésztafesztivált. A résztvevők – tizenhárom vajdasági kézimunka- és hagyományápoló csoport tagjai – már reggel megérkeztek az Újvidék peremvárosi településének számító faluba, ismerkedtek, társalogtak, barátkoztak.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Az ünnepélyes megnyitón Kiss Gyula a városi képviselő-testület nevében megköszönte a rendezvény támogatóinak a segítséget, mindenekelőtt a Vajdasági Magyar Szövetség Városi Szervezetének és Erdély Lenke elnök asszonynak. A rendezvényen jelen volt Vicsek Annamária államtitkár asszony is, továbbá a november 4-i nemzeti tanácsi választások Magyar Összefogás listájának képviselői: Boja AndrásZséli Ágnes és Sutus Áron.

– Ők itt, Budiszaván, meghallgatják az ötleteinket, és az elkövetkező négy évben ezeket is betervezik majd a Magyar Nemzeti Tanács programjába – mondta Kiss Gyula.

A tésztafesztivál csillagai tehát a kézimunkázók voltak, a látogatók megfigyelhették, hogyan készül a házi tészta hagyományos módon, sütemények, kalácsok és egyéb finomságok sokaságából kóstolhattak. A műsorban szavalattal felléptek a Mladost Művelődési Egyesület kicsinyei, a helybeli magyar gyerekek, a Gubancoló néptánccsoport tagjai énekeltek és rábaközi néptáncokat adtak elő. A rendezvényt az újvidéki önkormányzat és a Magyar Kormány is támogatta.