2024. április 25., csütörtök

Egészségügyi vizsgálatok a Rodában

Az élelmezés világnapja alkalmából a Szabadkai Egészségház és a Szabadkai Közegészségügyi Intézet kedden délelőtt a Szegedi úti Roda bevásárlóközpontban egészségügyi ellenőrzést szervezett. A lakosok lemérethették szervezetük izom- és zsírtömegét, emellett vércukor- és vérnyomásmérést is tartottak a helyszínen.

Ne csak akkor törődjünk egészségünkkel, amikor már késő (Fotó: Gergely Árpád)

Ne csak akkor törődjünk egészségünkkel, amikor már késő (Fotó: Gergely Árpád)

Az eseményen dr. Nada Kostić Bibić, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet szakembere az életmódváltás fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Az elhízás lakosságunk egyik legnagyobb problémája, ezzel az akcióval pedig egészségünk megőrzésére szeretnénk felhívni a figyelmet. Tanácsokkal látjuk el az érdeklődőket a helyes táplálkozás és a napi testmozgás jelentőségéről, ugyanis azok nemtől és kortól függetlenül kedvezően befolyásolják egészségünket – mondta az orvos.

– Közösségünk ritkán foglalkozik a saját egészségével, vagy csak akkor törődik vele igazán, amikor már késő, és valamilyen betegség lép fel. Azt gondolom, hogy fontosak ezek mérések, és remélem, még sok ilyet szerveznek a jövőben a lakosoknak – nyilatkozta Lakanović Ljiljana szabadkai lakos.