2024. március 28., csütörtök
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2018

Vidám gyermeknap

Szabadkán a Zorka helyi közösségben tartalmas rendezvény várta a kicsiket

A szabadkai Zorka helyi közösség gyerekei vidám, tartalmas órákat tölthettek el szombaton a Brendsu sportpályán. Azonnal birtokukba vették az óriási trambulint, a szél ereje kedvezett a sárkányeregetésnek, de többféle hagyományos játék, arcfestés is szerepelt a színes programban.

A VMSZ Női Fórumának zorkai szervezete a gyermekhét záróakkordjaként kedveskedett nekik egy vidám gyermeknappal. Miközben zajlottak a különféle gyermekprogramok, a szülők, nagyszülők beszélgettek. Vendégük volt De Negri Ibolya és Fazekas Róbert, a Magyar Összefogás két jelöltje is.

– Nagyon fontos odafigyelni a legkisebbekre is, hogy egy olyan magabiztos generációt neveljünk, amely majd megállja a helyét az életben. Lényegesek az ilyen közösségépítő rendezvények, amelyek identitásunk, kultúránk megőrzéséről szólnak – nyilatkozta De Negri Ibolya.

– Három gyermekem van, úgyhogy tudom, mennyire lényegesek azok az alapértékek, amelyeket a családban kapnak meg a gyerekek, de a közösség is ugyanilyen fontos. Nem mindegy, hogy a közösséget hogyan formáljuk, illetve milyen az az intézményes háttér, amely a családokat, a felnövő generációkat segíti, kezdve az óvodai fejlesztő programoktól egészen az egyetemi tanulásig, sőt azon túl is – emelte ki Fazekas Róbert. A rendezvényen jelen volt Horvát Tímea, Szabadka város alpolgármestere is.

Pletl Aranka, a VMSZ Női Fóruma zorkai szervezetének elnöke pedig köszönetet mondott a Brendsu sportlétesítmény tulajdonosának, hogy különböző családi rendezvényeikhez díjmentesen a rendelkezésükre bocsátja a sportpályát.