2024. április 27., szombat

Érdemes volt várni a Piramisra

Ma ér véget a törökbecsei Nagyboldogasszony Napok rendezvénysorozat

Népművészeti bazárral, kézműves sörök utcájával, a szerb honvédség folyami flottillájának a nyílt napjával és a Poljo-fest mezőgazdasági vásár megnyitójával vette kezdetét pénteken Törökbecsén a jubileumi, 25. Nagyboldogasszony Napok rendezvénysorozat.

A hatodik alkalommal megszervezett mezőgazdasági vásáron 30 kiállító vett részt, és a szervezők az idén többféle vetélkedővel is várták a látogatókat, ezek közül a legizgalmasabbnak a gépi műbikás rodeózás bizonyult, amelynek férfi győztese egy kétbarázdás ekét, a legügyesebb női rodeós pedig egy okostelefont nyert.

A péntek délután ezúttal is a halászléfőzésről és a tamburazenéről szólt: mind a szakácsok, mind a muzsikusok a közönség figyelme mellett a zsűri elismerését is szerették volna elnyerni. A 70 induló közül a legjobb szakácsnak a helybéli Erős Oszkárt nyilvánították, így ő nyerte meg a csónakot, a legjobb zenekar pedig a szabadkai Ravnica lett. A nyitónapot az Apsolutno romantično együttes fellépése zárta.

Szombaton a Poljo-fest jószág- és kisállatvásárral is kibővült, motorostalálkozó is volt és a szervezők számos gyerekprogrammal igyekeztek a legkisebbek kedvében járni. A magyar közönségnek a meghirdetett nyolc órás időponthoz képest – a szervezők indoklása szerint a korábbi eső okozta gondok elhárítása miatt – csaknem két órát kellett várnia arra, hogy a magyarországi Piramis együttes színpadra álljon, ennek ellenére hálás publikumnak bizonyult. A Piramist Nina Badrić, majd Sergej Ćetković követte.

A vasárnap attrakciója ezúttal is a fogatos felvonulás és verseny volt, este pedig az Amadeus bend, majd Halid Bešlić fellépése zárta a koncertsorozatot. A rendezvény ma ünnepi szentmisével ér véget.