2024. április 19., péntek

Tánc és jókedv

Szülők és gyerekek táncoltak a VM4K-ban

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ nyári szünet előtti utolsó rendezvényére került sor Sederedik címmel csütörtökön, a szabadkai VM4K klubjában, ahol Brezovszki Tamara és Brezovszki Roland, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület vezetői, valamint a Duhaj zenekar, a néptánc és népzene világába kalauzolta a résztvevőket. A táncház ezúttal kiváltképp a szülőknek és gyermekeiknek nyújtott örömteli kikapcsolódást, amely során Tamara és Roland három tájegység játékos táncait mutatta meg, a gyerekek pedig alig várták, hogy táncra perdüljenek:
– A célunk az volt, hogy a táncolás által közösségi élményt nyújtson ez az együttlét. A táncház erre remek alkalmat ad. A tánc mindig öröm, ha egy gyermeknek kezdetben nincs is kedve hozzá, vagy szégyenlős, végül felszabadul és elkezd mosolyogni. Amikor szülő és gyermek együtt táncol, az sikerélményt és örömet jelent mindkettejüknek. A kisbabákat dédelgetjük és puszilgatjuk, de a nagyobbakat már nem lehet állandóan ölben tartani. A táncon keresztül mégis együtt lehetünk és kifejezhetjük az egymás iránti szeretetünket. A szülők és a gyerekek szorosabbra fűzhetik a kapcsolatukat a táncon keresztül – fejtette ki Tamara.
– Mi már megkezdtük a próbákat a Talentumban, érkeznek felkérések és lesznek fellépéseink is. Készülünk a nyár végére is. Augusztus 30-án és 31-én, a nyári színpadon kerül sor ismét a Palicsi Magyar Sokadalomra, ahova mindenkit szeretettel várunk. Nagyon jó programokra lehet számítani, sok fellépővel, Vajdaságból és Magyarországról is. Szabadka két testvértelepülését, Dunaszerdahelyet és Székelyudvarhelyet is meghívtuk – tette hozzá Roland.
A VM4K rendezvényei szeptemberben folytatódnak.