2024. április 26., péntek

Fellebbez a Google

Vitatja az ellene felhozott vádakat

Miután az Európai Unió versenyügyi bizottsága bűnösnek találta az amerikai Google vállalatot a versenytörvények megsértésében, és 4,3 milliárd eurós büntetést szabott ki rá, a cég vitatja az ellene felhozott vádakat.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója úgy véli, a bizottság az Android és annak üzleti modellje ellen döntött, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az androidos készülékek az iOS-esekkel versenyeznek. A döntés nem veszi figyelembe, hogy az Android valójában óriási választási lehetőséget kínál több ezer telefongyártó és szolgáltató, több millió fejlesztő és több milliárd felhasználó számára.

– Tartunk tőle, hogy a mai döntés felborítja az Android kiegyensúlyozott ökorendszerét. Erős érveink vannak annak bizonyítására, hogy az Android milyen előnyöket hordoz az európai és a globális piacon. A döntést megfellebbezzük – reagált a brüsszeli döntésre Sundar Pichai.

A gyors innováció, a széles választék, a csökkenő árak a klasszikus verseny legfontosabb jellemzői, és az Android ezek közül valamennyit lehetővé tett – véli a vezérigazgató. Az Európai Bizottság döntése elutasítja azt a modellt, amelyik mindenki számára több, és nem kevesebb választási lehetőséget kínált.