2024. április 26., péntek

Nagy Arnold nyerte meg másodszor is a Vajdasági Vágtát

A Kishuszár Vágta győztese Víg Barbara – A győzelem pillanatait lánykérés tette még ünnepélyesebbé

– A ló szeme mély óceán. Legtöbbeket elvakít, mit felszíne tükröz. Mélységének rejtett titkait csak az érti meg, aki lova lelkéhez már megtalálta az utat – ezzel az idézettel zárta megnyitóbeszédét Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója, miután köszöntötte a versenyzőket és a több ezres közönséget szombaton délben a zobnaticai lóversenypályán.

Nagy Arnold a célban (Gergely Árpád felvétele)

Nagy Arnold a célban (Gergely Árpád felvétele)

Mint minden vágtának, az ideinek is volt két-három titkos esélyese, s közülük bárki végezhetett volna az élen. A papírforma végül bejött, hiszen az óbecsei, az oromhegyesi ló és lovas is a döntőbe került. A legnagyobb esélyes a temerini Nagy Arnold volt, a Fantázia hátán versenyezve. A kiváló zsoké már a vágta előtti napokban elmondta, hogy a ló tavaly óta csak még tovább fejlődött, ezért nagyon bízott a sikerben. A döntő befutóját végül azzal tette egy kicsit izgalmassá Arnold, hogy a célegyenesbe érve már ünnepelt a lova hátán, és ha alábbhagy a figyelme, bizony megnehezítette volna a dolgát a második helyen óbecsei színekben lovagló Gulyás Szabolcs, az ugyancsak nagyszerű formában vágtázó Kopra nyergében. Ördög Alen követte a két győztest a harmadik helyen, belovagolva Április nevű lovával Oromhegyes zászlaja alatt. Ők hárman, illetve a Kishuszár Vágta győztese, Víg Barbara – aki az idén ugyancsak duplázni tudott – utazhat a budapesti Nemzeti Vágtára.

Az első helyezettnek járó serleg átadását rögtönzött sajtótájékoztató követte, amelyet azonban ezúttal egy óriási meglepetés előzött meg. A Vágta győztese, Nagy Arnold ugyanis a dobogó elé szólította az ünneplő tömegből kedvesét, és ünnepélyesen megkérte a kezét. Vámos Mercédesz a boldogságtól meghatottan, örömkönnyek közepette mondott igent a boldog zsokénak.

Víg Barbara is duplázni tudott (Gergely Árpád felvétele)

Víg Barbara is duplázni tudott (Gergely Árpád felvétele)

– Nagyon örülök, hogy ismét győzni tudtam. Fantázia nagyon jó formában van, és úgy érzem, nem kis esélyekkel utazunk el a Nemzeti Vágtára sem – nyilatkozta lapunknak Arnold, aki a lánykéréssel kapcsolatban elmondta, hogy akkor is sor került volna rá, ha történetesen nem ő ér elsőnek célba.

A Vágta döntőjét megelőzően álltak rajthoz a kishuszárok, akiknek ugyancsak bejött a papírforma, hiszen ezúttal is a bácskossuthfalvi Víg Barbara ért elsőnek célba Penny nevű sportpónijával, megelőzve a bácsfeketehegyi és oromhegyesi vetélytársát.

A szervezők a Vajdasági Magyar Szövetség, a budapesti Lovas-Show Kft. és a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány, a rendezvény fővédnöke pedig Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke volt, aki személyesen is figyelemmel kísérte a rendezvényt, és maga adta át a fődíjat is az első helyezettnek.