2024. március 29., péntek

Új kihívások elé nézve

A Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság megtartotta a Nyomunkban a jövő című konferenciáját

Szombaton, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dísztermében tartotta meg a Vajdasági Magyar Közgazdász Társaság, a Nyomunkban a jövő című nyolcadik konferenciáját, amelynek az idén is voltak magyarországi és romániai vendégei is. Az idei téma A jövő kihívásai volt.

Földi Márta megnyitja a konferenciát (Lukács Melinda felvétele)

Földi Márta megnyitja a konferenciát (Lukács Melinda felvétele)

A résztvevőket Földi Márta, a VMKT elnöke köszöntötte:

– Mint minden évben, az idén is igyekeztünk olyan témát választani, ami a térségünk gazdasági fejlődésének szempontjából fontos és aktuális. Az idén a jövő kihívásai téma köré szőttük az előadásokat is, bízva abban, hogy ezáltal sokkal rugalmasabban fogunk szembenézni mindazzal, amit a jövő tartogat a számunkra. A jövőben, az EU-ban, itt a nemzeti határok mentén, gazdasági fejlődésre van szükség.

Úgy vélem, hogy egységes gazdasági tér kiépítésén kell dolgoznunk, nyitottabbnak lennünk az újdonságokra és a változásokra. Új kihívások elé néznek a vállalatvezetők is. A technológia fejlődése, az internet világa is arra ösztönöz bennünket, hogy innovatív, jövőbiztos és egyedi megoldásokban gondolkodjunk. A konferenciánk úgy a fejlődni vágyó közgazdászok számára, mint a vállalkozók, vállalatvezetők számára is fontos, hiszen sok aktuális információt tudhatnak meg, ami elősegíti a fejlődésüket – mondta Földi Márta a megnyitón.

Az első előadáshoz épp a technika nyújtott segítséget, Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai fejlesztési igazgatója Skypon keresztül tartotta meg az előadását, a továbbiakban pedig a rendezvény résztvevőit hallhatták az egybegyűltek. A konferencia kitért az új technológiák és a virtuális világ iparra gyakorolt hatásaira, a vállalatok versenyképességére, a fiatal vállalkozók helyzetére és a negyedik ipari forradalomra is.