2024. március 29., péntek

Megújuló medence, változatlan jegyárak, kibővült szolgáltatások

Adán a strandfürdőben május végén vagy június elején kezdődik a fürdőidény – Június derekáig megújulhat a csúszdás medence – Ingyenes idényjegy az általános iskolásoknak

Az Adica üdültetési közvállalat által működtetett adai strandfürdőben kedvező időjárás esetén már május utolsó hétvégéjén elkezdődik a fürdőidény, de június elsején mindenképp. Juhász Tibor, az Adica igazgatója elmondta, hogy az idei fürdőidényben kibővült szolgáltatással és újításokkal, valamint változatlan jegyárakkal várják a vendégeket, a községi általános iskolások pedig ingyenes idényjegyben részesülnek. Kiemelte, hogy a szállóvendégeknek a strandfürdő szomszédságában található sportpanzióban és hostelben 50–50 szálláshelyet tudnak biztosítani, valamint profi vízimentő-szolgálatot alakítanak ki elsősegélynyújtó hellyel, ahol a forgalmas napokon állandó orvosi ügyelet lesz. Az adai önkormányzat és a tartomány támogatásával pedig várhatóan június derekáig megújul a csúszdás medence, valamint megnyugtató módon rendezik a parkolást is.

Juhász Tibor (Csincsik Zsolt felvétele)

Juhász Tibor (Csincsik Zsolt felvétele)

– Az Adica közvállalat 2017-től kibővítette a szolgáltatásait, ami nagyon fontos momentum a vállalat életében, hiszen az adai önkormányzattól augusztustól hivatalosan elkaptuk használatra a sportpanziót és az ún. kollégiumi épületet. Ennek köszönhetően az Adica új szolgáltatásokat dolgozott ki és vezetett be, mivel az volt a célunk, hogy szálláshelyeket biztosítsunk a vendégeink számára A sportpanzióban ötven szálláshelyet tudunk biztosítani, ugyanúgy a kollégiumi épületben is, ami most már hivatalosan Dom (Otthon) hostel. Az új szolgáltatás elindításához egy nagyobb összegű befektetésre volt szükség, mivel igen elhanyagolt állapotban voltak az épületek és a berendezés is. Ezt sikeresen rendbe tettük a múlt év végéig, így a 2018-as évet már felkészülten vártuk – magyarázta Juhász Tibor. – A szállásfoglalást illetően egy újdonsággal szolgálhatunk, mivel időközben megújult az Adica közvállalat internetes honlapja. Egy teljesen új honlapot dolgoztunk ki, amellyel követjük a trendeket és interneten keresztül is lehetővé tettük a szálláshely-foglalást mindkét létesítményben. Egyébként minden, a szálláshelyre és a strandfürdő használatára vonatkozó árjegyzék is megtekinthető az Adica honlapján: www.adica.rs. Az új szolgáltatásunkat illetően az elmúlt évben 2600 éjszakázást regisztráltunk, valamint további 3200 éjszakázásunk volt a gyermektábornak köszönhetően.

A felújításra váró csúszdás medence tavaly nyáron (Csincsik Zsolt felvétele)

A felújításra váró csúszdás medence tavaly nyáron (Csincsik Zsolt felvétele)

Az idén április derekáig 500 éjszakát regisztráltunk. Ez a szolgáltatásunk egy-két év alatt nagyon sikeressé válhat. Különösen, hogy az idén mindkét létesítményben további befektetéseket tervezünk megközelítőleg félmillió dinár értékben. A befektetések a szolgáltatások biztosítását és minőségének a javítását szolgálják. A hostel minden szobájában szeretnénk tuskabinokat beszerelni. Eddig csak egy tusfüggöny volt a tusolón, ami az elmúlt években oda vezetett, hogy tusolás közben nemcsak a fürdőszobába folyt ki a víz, hanem a nappaliba is, és sok helyen tönkretette a laminált padlót. A sportpanzióban már 2017-ben minden szobában új tuskabinokat szereltünk fel, és kicseréltük a szobákban az addig tönkrement laminált padlót. Az idén szeretnénk a sportpanzióban 4-5 szobát luxus kategóriára emelni, ami minibár és tévékészülék felszerelését jelenti – közölte az Adica igazgatója.

Az adai hostel egész évben 50 szálláshellyel fogadja a vendégeket (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai hostel egész évben 50 szálláshellyel fogadja a vendégeket (Csincsik Zsolt felvétele)

Juhász Tibor elmondta, hogy az idei fürdőidényben változatlan jegyárakkal várják a fürdőzőket. A napijegy felnőtteknek 300 dinárba, a gyerekeknek és nyugdíjasoknak 220 dinárba kerül. Az idényjegyet és a 60 napos bérletet Ada község lakosai 50 százalékos árengedménnyel vásárolhatják meg, illetve a községi nyugdíjasok és 14 éves korig a gyerekek ingyenesen válthatják ki a hétfőre szóló idényjegyet. Az idényjegyek és bérletek májustól vásárolhatók meg a közvállalat irodájában, a Dom hostelben. Emellett Ada község önkormányzatának jóvoltából minden községbeli általános iskolás kap ingyenes idényjegyet, amivel látogathatja a strandfürdőt.

– Ebben az évben Ada község önkormányzata egy új projektumot indított el. Ennek keretében az önkormányzat pályázaton keresztül pénzeszközöket biztosít a községi általános iskoláknak, amelyek ezt a pénzt idényjegyek vásárlására fordították. Eszerint Ada község területén minden általános iskolás diák a saját iskolájától kap egy idényjegyet, amellyel be tudnak jönni a strandfürdőbe. Ez újdonság a legfiatalabbak, és nagy segítség a családoknak is – nyilatkozta Juhász Tibor.

Az adai strandfürdőben készülnek a fürdőidényre (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai strandfürdőben készülnek a fürdőidényre (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai strandfürdőben az idei évtől a fürdőzők biztonságának növelése érdekében a korábbi vízimentő-szolgálat helyére a vajdasági Vöröskereszt vízimentő-szolgálatával profi, licenccel ellátott vízi mentőket képeznek ki, akiknek új felszerelést is biztosítanak. Az igazgató megjegyezte, hogy a strandfürdő területén biztosítanak egy elsősegélynyújtó helyet is. Továbbá azokon a napokon, főleg hétvégenként, amikor a látogatók létszáma meghaladja az 1500 főt, lesz állandó orvosi ügyelet is.

– Reméljük, hogy az idei fürdőidényre megújul a csúszdás medence. A tartományi ifjúsági és sporttitkárságtól pozitív visszajelzéseket kaptunk, miután náluk pályáztunk támogatásért a csúszdás medence felújítására. Az ehhez szükséges tervdokumentáció elkészült és már beszereztük az engedélyeket. Az adai önkormányzat 2018-as községi költségvetésében 2 millió dinárt biztosított a projektum finanszírozására. A másik 2 millió dinárt pedig reményeink szerint a tartományi titkárság biztosítja.

A gyermekmedence nemcsak a legkisebbek kedvence a strandfürdőben (Csincsik Zsolt felvétele)

A gyermekmedence nemcsak a legkisebbek kedvence a strandfürdőben (Csincsik Zsolt felvétele)

Reméljük, hogy június közepéig megújul a medence, amit ugyanazzal a technológiával végzünk el, amivel a gyermekmedencét és a lelátót felújítottuk. Ezzel a befektetéssel a nagy objektumok felújítását befejezzük. Hiszen 2013-tól kezdve szinte minden évben megújult a strandfürdő egy-egy régi beton objektuma, köztük az olimpiai medence és a körülötte lévő betonlapok, a gyerekmedence, illetve a lelátó alsó és felső része. Ezekkel a befektetésekkel 15–20 évvel is meghosszabbítottuk az élettartalmát az említett objektumoknak – közölte az Adica igazgatója, aki hozzátette, hogy az idei évtől az önkormányzattal közösen megoldják az autók számára a parkolás kérdését is. Elmondta, hogy a parkokat lezárják az autók előtt, amelyek ezután csak a fesztiváltéren, vagyis a motorostalálkozó helyszínén parkolhatnak, ahol mintegy 300 autó fér el. Továbbá a termálkút körüli kéthektáros területen, amit zúzott kővel borítanak be, akárcsak a strandfürdőbe vezető út két oldalát, ahol szintén parkolhatnak majd a gépkocsik.