2024. május 10., péntek

Eladókat keres a Lidl

Az érdekeltek március 24-ig jelentkezhetnek a pályázatra – Szabadkán befejező fázisában van az üzletlánc bevásárlóközpontjának kiépítése

A Lidl Srbija kereskedelmi üzletlánc az idei évben nyitja meg üzleteit országszerte. A cég illetékeseitől azokra a kérdésekre igyekeztünk választ kapni, hogy mikorra várható a szabadkai üzlet megnyitása, valamint milyen profilú munkások jelentkezhetnek a cég honlapján meghirdetett munkahelyekre.

A Lidl épülő üzlete a Papp Pál utca sarkán (Fotó: Gergely Árpád)

A Lidl épülő üzlete a Papp Pál utca sarkán (Fotó: Gergely Árpád)

– Szabadkán a Lidl üzlet kiépítése befejező fázisában van. A vállalat, függetlenül attól, hogy mikor fejeződik be egy-egy üzlet kiépítése és felszerelése, a későbbiekben hoz döntést arról, hogy mely városokban nyitja meg elsőként üzleteit. A Lidl minden országban a legjobb érték-ár arányról ismert, ezt az irányvonalat visszük tovább Szerbiában is. Márciusban Szerbia-szerte ezer dolgozó alkalmazására írtunk ki pályázatot. Szabadkán is veszünk fel alkalmazottakat, a jelentkezők a karijera.lidl.rs honlapon nyújthatják be önéletrajzukat elektronikus formában a honlapon való regisztrációt követően. Ötnapos munkahétről van szó. Az elektronikus nyilvántartásnak köszönhetően minden perc túlórát kifizetünk. A szelekciónk transzparens, válaszolunk jelentkezőinknek, akiknek kellemes munkalégkört biztosítunk egy stabil nemzetközi vállalatnál – olvasható a szerkesztőségünkbe elektronikus úton eljuttatott válaszban.

A Lidlben női és férfi eladókat vesznek fel, Szabadkán több mint negyven személyt, a pályázatra március 9-től március 24-ig jelentkezhetnek az érdekeltek a karijera.lidl.rs honlapon. A jelentkezőknek legalább középiskolai végzettséggel kell rendelkezniük, előnyt jelenthet az eladóként szerzett tapasztalat, de nem előfeltétel. A kiválasztott alkalmazottaknak személyes és professzionális képzést biztosítanak.

A cég értékei között említik a hatékonyságot, a kedvességet, a biztonságot és az igazságosságot. A munkavállalók között előnyt élveznek a motivált, kihívást kedvelő emberek, akik alkalmazkodnak az új körülményekhez, a vásárlóknak a legjobb szolgáltatást nyújtják, akik tanulnak saját hibáikból és együtt fejlődnek a céggel.