2024. április 23., kedd

Ombudsman kerestetik

Óbecsén több mint három éve nincs polgári jogvédő

A községi büdzsébe évről évre betervezik a költségét (1,9 millió dinárt), de 2014 novembere óta nincs polgári jogvédő Óbecsén.

Ombudsman híján a közigazgatási hivatal ingyenes jogsegélyszolgálata várja a polgárokat (Fotó: Fehér Rózsa)

Ombudsman híján a közigazgatási hivatal ingyenes jogsegélyszolgálata várja a polgárokat (Fotó: Fehér Rózsa)

Az óbecsei önkormányzat polgári jogvédőről szóló határozata szerint az ombudsman a polgárok sérelmére elkövetett törvénytelenségekre és szabálytalanságokra hívja fel a figyelmet, és ezekre figyelmezteti a közigazgatási hivatalt, valamint a közszolgálatokat és intézményeket, a polgári jogvédő tehát a hatalom feletti kontroll eszköze, ezért is választják a végrehajtó hatalom mandátumánál hosszabb időre. Bár Óbecse az elsők között alkalmazott ombudsmant az országban, Deli Csaba nyugdíjba vonulása óta a községben nincs kinek és mire kifizetni a tervezett bér- és egyéb költségeket a közigazgatási adminisztráció, valamint a közintézmények és a közvállalatok jogszerű tevékenységének az ellenőrzéséért. Dragan Tošić polgámester szerint ennek oka az, hogy számos egyéb feltétel mellett Óbecsén a polgári jogvédőnek mind a szerb, mind a magyar nyelvet jól kell ismernie.
Deli Csaba volt óbecsei polgári jogvédő egyik – Magyar Szónak adott – korábbi nyilatkozatában arról számolt be, hogy szolgálata alatt legtöbbször a munkára való és a munkaviszonyból eredő jogok sérültek, de előfordultak státuskérdésekre vonatkozó panaszok is, mint az időskori, rokkantsági, illetve családi nyugdíjra való jog, valamint az egészségvédelmi jog megvalósítása. Minden negyedik panasz a Szociális Védelmi Központ valamely szociális juttatására való jog megvalósítására vonatkozott.
Szerbiában 2002-ben Vajdaságnak lett elsőként ombudsmanja, de a tartományban a mai napig csak kevesebb mint 15 önkormányzat büszkélkedhet polgári jogvédővel. Az országban tavaly több mint ötezer polgár fordult a szerbiai polgári jogvédőhöz, és csaknem 3000 panasz érkezett a hatalom szerveinek a munkájára. Zoran Pašalić szerbiai ombudsman elmondása szerint a polgároknak több mint a fele a szocális-gazdasági jogaik érvényesítésének a nehézségei, az egészségügyben megélt jogsérelmek, valamint a bíróság és az ügyészség nem elég hatékony munkája miatt kért segítséget.
Óbecsén azok, akik hasonló ügyekben szorulnak segítségre, a közigazgatási hivatalban kérhetnek ingyenes jogi tanácsot.