2024. április 26., péntek
SAKK

Újévi versenyek Magyarkanizsán

A magyarkanizsai Potisje Sakk-klub évek óta hagyományosan minden év kezdetén, január 2-án megszervezi az újévi versenyeit a felnőttek és a gyerekek számára külön-külön. Az idei felnőttversenyen tizenhárman indultak, hét kanizsai sakkozó mellett öt törökkanizsai és egy szabadkai résztvevő alkotta a mezőnyt. A győztes Farkas Tibor kanizsai nemzetközi mester lett 12, vagyis maximális pontszámmal, a törökkanizsai Maráci András 9 ponttal a második, Tóth Kázmér 7 ponttal a harmadik lett jobb Berger-pontszámának köszönhetően.

További sorrend: Branko Mrzić, Bicskei Mihály 7-7, Nebojša Uverić, Pilisi Lukács, Nenad Riđički 6-6, Ivko Jelovac 5,5, Kiss Rudolf, Vladimir Radin, Kristifor Tomin 3,5-3,5, Bicskei Norbert 2 pont.

A gyerekversenyen nyolcan vettek részt, mindenki mindenkivel megmérkőzött, de a díjazáskor külön kategóriát alkottak az alsósok, valamint a felsős általános és középiskolások. Az alsósok között első helyezett lett a törökkanizsai Šoklovački Vanja 6 ponttal, őt Körmöci Balázs és Patarica Attila követte 3-3 ponttal. A felsősök között első lett nagy fölénnyel, maximális pontszámmal a zentai Szirovicza Alex 7 ponttal, Bellér Benedek 4 ponttal a második, Újházi Dániel 2,5 ponttal a harmadik helyezett lett.