2024. március 28., csütörtök

Szabad-e bejönni betlehemmel?

A Vadvirág HK varázslatos karácsonyi ünnepséget mutatott be Adán

A Vadvirág Hagyományápoló Kör szombaton tartotta meg az adai színházteremben hagyományos karácsonyi műsorát és vásárát Szabad-e bejönni betlehemmel? címmel, valamint a Vadvirág székházában átadták az egyesület által gyűjtött adományokat a kutaspusztai (dreai) Lurkóház lakóinak.

Az ünnepi műsor az adai színházteremben (Csincsik Zsolt felvétele)

Az ünnepi műsor az adai színházteremben (Csincsik Zsolt felvétele)

A karácsonyi vásárt a színházterem előcsarnokában rendezték meg, ahol a nap folyamán az érdeklődők mutatós karácsonyfadíszeket, ajándéktárgyakat és dekorációkat vásárolhattak, amivel az egyesület működését támogatták. Az ünnepi műsorra este került sor a színházteremben, amelyet gyertyagyújtás előzött meg az egyesület néptáncosainak részvételével az adai Szentháromság katolikus templomban. A műsor elején Szungyi Károly adai plébános osztotta meg ünnepi gondolatait. Kiemelte, hogy a karácsony azért szép, mert az életről és a születésről szól, ami mögött Isten áll. Mindenkit arra biztatott, hogy fogadjuk be életünkbe Jézust, aki a megmentőnk és a támaszunk, és azzal az üzenettel érkezik, hogy az Atya házában számunkra is van hely. Majd Varga Lívia, a Vadvirág HK elnöke mondott ünnepi beszédet:

– Az egyesületünk ebben az évben is sokat és eredményesen dolgozott, hiszen a versenyeken elért kiemelt arany, arany és ezüst minősítések mind azt bizonyítják, a fáradságos munka nem volt hiábavaló. A közös utazások, a táborozások sok-sok élménnyel gazdagították a Vadvirág tagjait. Mindehhez összefogásra és támogatásra volt szükség. Hálával és köszönettel tartozunk mindazoknak, akik anyagilag, illetve munkával segítették a Vadvirág idei működését: a Bethlen Alapnak, a Nemzeti Kulturális Alapnak, a tartományi titkárságoknak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, az adai önkormányzatnak, a T-1 vállalatnak. Köszönöm az együttműködést a Szarvas Gábor Könyvtárnak, és Varga Zoltánnak az egész évi hangosítás szolgáltatását. Nagyon fontos és példaértékű a szülői összefogás és támogatás, amely jellemzi a Vadvirág közösségét, ezt külön is szeretném megköszönni – közölte az egyesület elnöke.

A színpadra ezután léptek a Vadvirág HK táncosai, énekesi, zenészei és az asszonykórus, akik varázslatos ünnepi műsort mutattak be Resócki Rolland, Polyák Szollár Anna, Varga Imola és Zombori Péter, Raffai Anikó, valamint Varga Lilla rendezésében, illetve a Juhász zenekar kíséretében. A műsoron részt vettek Boja Ilona vezetésével a Lurkóház növendékei és kísérői, akiknek az idén ötödik alkalommal gyűjtött adományokat a Jónak lenni jó! jótékonysági akció keretében a Vadvirág HK. Varga Líviától megtudtuk, hogy évről évre egyre több adományt sikerül összegyűjteniük, ennek köszönhetően az idén is sok, szép, hasznos adomány gyűlt össze a dreai Lurkóház lakói számára.