2024. április 25., csütörtök
ADORJÁNON

Korszerű vízhálózatot építenek

Harmadik fázisához érkezett a vízhálózat felújítása Adorjánon, ahol egy korszerű vízhálózat kiépítését kezdték meg évekkel ezelőtt. Most az utolsó fázis előrevetíti, hogy a helybeliek kifogástalan minőségű vizet ihassanak.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Takács József, a Tisza Menti Vízművek Közvállalat munkatársa elmondta, hogy polietilén csövek hivatottak arra, hogy a régi azbesztcsövek szolgálatát átvegyék.

– A legfontosabb dolog, hogy az adorjáni lakosságnak megbízható vízforrással szolgáljunk. Jelenleg két kútja van Adorjánnak, az egyik teljes mértékben le van zárva, mivel el is apadt, de homokozott is, a másik pedig szintén rossz állapotban van, ezért az elsődleges feladat, hogy egy új kutat is biztosítsunk, ezáltal tartalékot is azt elkövetkező évekre.

A munkálatokat megtekintette Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is, aki elmondta, hogy ezzel a két és fél kilométeres szakasszal végre be tudják fejezni azokat a felújítási folyamatokat, amelyeket az adorjáni helyi közösségre terveztek. A tartományi mezőgazdasági titkársággal közösen az önkormányzat mintegy 7,5 millió dinárt fordított a beruházásra.

– Ez évben nagyjából húszmillió dinárt sikerült a községi beruházásokra fordítani, és ha ilyen tempóban haladunk, reményre ad okot, hogy ezen a területen is vezető szerepet tud betölteni Magyarkanizsa község.

A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy Kispiac Szabadka felőli részén és Martonos, Velebit területén is jelezték, szükség lenne hasonló felújításra, és mint mindig, a közeljövőben is úgy fognak tervezni és dönteni, hogy a község mind a tizenhárom települése egyaránt fejlődhessen, figyelembe véve a prioritásokat.