2024. május 14., kedd

Nadal csak három játékot vesztett a döntőben

A világelső Rafael Nadal nyerte meg a pekingi keménypályás tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben könnyedén verte az ausztrál Nick Kyrgiost.

A 31 éves spanyol sztár négyszer is elvette kilenc esztendővel fiatalabb ellenfele adogatását, és 1 óra 32 perc alatt győzött. Kettejük különmérlegében immár 3-2-re vezet a mallorcai játékos.

A 15-szörös Grand Slam-bajnok pályafutása 75. trófeáját hódította el, az idén hatodszor ünnepelhetett, a szezon során többek között a Roland Garroson és a US Openen sem talált legyőzőre.

A francia Caroline Garcia nyerte meg a pekingi keménypályás tenisztorna női versenyét, mivel a döntőben legyőzte a hétfőtől világelső Simona Halepet.

A 23 éves bajnok pályafutása ötödik trófeáját emelte a magasba, a múlt héten a kínai Vuhanban is ő ünnepelhetett. A 26 esztendős Halep a spanyol Garbine Muguruzát váltja le a WTA-rangsor élén, és az első román világranglista-vezető lesz.

Babos Tímea és a cseh Andrea Hlavackova kikapott a döntőben a pekingi keménypályás tenisztorna női páros versenyében. A negyedik helyen kiemelt duó - amely a múlt héten diadalmaskodott a taskenti viadalon - az elsőként rangsorolt svájci Martina Hingis és tajvani Csan Jung-jan ellen lépett pályára, és egy óra hat perces csatában maradt alul.

Eredmények, döntő, férfiak, 3 millió dollár összdíjazás:

Nadal (spanyol, 1.)-Kyrgios (ausztrál, 8.) 6:2, 6:1
    
Korábban, nők, 6,4 millió dollár összdíjazás:
Garcia (francia)-Halep (román, 2.) 6:4, 7:6 (7-3)

Páros: 
Martina Hingis, Csan Jung-dzsan (svájci, tajvani, 1.)-Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 4.) 6:1, 6:4